RETRO RÁDIÓ

Tegyél ecetet a sütőbe, és elakad a szavad!

Tegyél ecetet a sütőbe, és elakad a szavad!
FÁB
Szerző
FÁB
Létrehozva2016. 02. 04. 16:47

Újabb képessége derült ki az ecetnek. Mostantól elfelejtheted a sikálást és a maró hatású, drága vegyszereket!

Hányszor bajlódtál már azzal, hogy gumikesztyűben, hideg zsíroldóval vakartad le a szennyeződést a sütő belsejéről? Ez tipikusan az a művelet, amit nem szeretünk túl gyakran elvégezni, viszont minél ritkábban esünk neki, annál nagyobb munka. Bár a hideg zsíroldók egy része tényleg meggyilkolja a lerakódásokat, azért mégis jobb, ha természetes anyagokkal is elérheted a tisztaságot.

Fogj egy jénait, önts bele fele-fele arányban ecetet, és vizet, majd rakd be a sütődbe. A sütőt állítsd a legmagasabb hőfokra, és hagyd benne az edényt nagyjából 2 órára. Ezalatt az idő alatt a folyadék forró gőze, párája szépen bejárja majd a sütő belsejét, és remekül fellazítja a makacs lerakódásokat.

Ezután nincs más dolgod, mint kivenni a tálat, a már sokszor istenített szódabikarbónával pedig elvégezni a maradék munkát. Össze kell keverned a szódabikarbónát kevés vízzel, míg krémes állagot nem kapsz, ezzel a pasztával pedig átdörgölni a sütő belsejét és a már fellazult lerakódásokat. Végül fejezd be a műveletet azzal, hogy egy nedves ronggyal törlöd át az egészet, a sütőd így vegyszermentesen és olcsón lesz tiszta, magadnak pedig sok kellemetlenséget is megspórolsz.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.