tóth gabi
Ha eddig laza mozdulattal a szemétbe hajítottad a banánhéjat, akkor ezek után más lesz a véleményed!
A banán nemcsak finom csemege, hanem rendkívül értékes gyümölcs, aminek még a héja is tápanyagokban gazdag, és számos lehetőséget tartogat. A banánhéj káliumban, magnéziumban és rostban bővelkedik. Olyan kulcsfontosságú anyagot tartalmaz, mint a triptofán, amely segíti a szerotonin enzim termelését, ami a jó hangulatunkért és jó alvásunkért felelős! A banánhéj ezen kívül tartalmaz karotinoidokat, antioxidánsokat, és kiválóan szabályozza a koleszterinszintet.
Nem kell, hogy kárba vesszen, hasznosítsd kedvedre! Mutatjuk a lehetőségeket:
A szakértők egyetértenek abban, hogy
a banánhéj nagyon egészséges, és ha a hús mellett a héjat is elfogyasztod, akkor még nagyobb lökést kapsz ezekből a fontos tápanyagokból!
Erősíti az immunrendszeredet, és még a zsírpárnáidtól is segít megszabadulni!
A banán héjából készíthetsz teát, le is turmixolhatod, vagy önmagában megeheted!
A banánhéj fogyasztásáról azonban megoszlanak a vélemények, a hosszú hajóút és a banánérlelőben töltött idő során a héjára került vegyszerek miatt. A banánhéj belső része azonban teljesen veszélytelen állítják a szakértők.
Ha nem győzött meg, hogy megegyed a héjat, akkor is számos lehetőség van, hogy kamatoztasd a banánhéj előnyét a háztartásodban!
Azonban ha megmaradsz csak a banán húsánál, akkor érdemes többet megtudnod erről a sokoldalú gyümölcsről !