tóth gabi
Nem is gondolnád, hogy egy kis praktikával mennyi bosszúságtól megkímélheted magad! A papírtörlõ nem csak sütésnél vagy törölgetésnél hasznos, a hûtõben is nagy segítségedre lehet. Figyelj!
A hűtő folyamatosan használatban van, egy nagyobb családban szinte ötpercenként nyílik és záródik az ajtaja. Ez azonban nem tesz jót sem az ételnek, sem pedig a hűtőnek. Megmutatjuk, hogyan óvd meg az ételek frissességét hosszú távon.
A pára a friss zöldség és gyümölcs ősellensége. Hamarabb megromlik, és a nedvesség hatására könnyen meg is rohadhat az étel. Azáltal, hogy kinyitod az ajtót, hőt engedsz be, ami azonnal lecsapódik a hűtő oldalán és polcain, amikor bezárod azt. Egyszerűen megóvhatod a zöldséget, ha papírtörlőbe csavarod, és úgy tárolod. Így lélegezhet is a saláta, a lecsöpögő nedvességet pedig felszívja majd a papír.
Ha nem szereted a kellemetlen szagokat, vagy egyszerűen csak a hűtő jellegzetes illatát, akkor tegyél szódabikarbónát legalább két polcra. Kis tányérba vagy sószóróba téve kis helyet foglal majd.
Nemcsak a nedvességet szívja majd magába, hanem a kellemetlen szagokat is.
Ha valóban üde illatot szeretnél a hűtőbe, csepegtess a porba egy kis citromlevet is.
Nem minden gyümölcsnek tesz jót a hűtőben való tárolás. A déli gyümölcsöket vagy a paradicsomot vétek bezárni a hidegbe, hiszen a melegben érnek meg és lesznek zamatosak, a hűtőben ezt mind elveszítik. A bogyós gyümölcsöknek viszont nem árt egy kis segítség, hogy tovább maradjanak frissek. A melegben ugyanis könnyen megbuggyannak.