tóth gabi
Te is csak melegítésre használod a mikrosütõt? Mától ennek vége: megmutatjuk, mi mindenre jó még ez a hasznos konyhai eszköz.
Kősziklává keményedett a barna cukor az üvegben? Puhítsd meg a mikróban: takard le egy nedves papírtörlővel, tegyél az edényre egy mikrohullámú sütőbe is betehető fedőt, és mikrózd 20 másodpercig magas fokozaton. Amikor kiveszed, a cukor selymesen puha lesz.
Túl sok zöldfűszer termett a kertben, vagy az ablakban? Terítsd el a leveleket egy papírtörlőn, és kis adagokban 20 másodpercig mikrózd. Kész is a szárított zöld fűszer, amelyik hűvös helyen sokáig eláll.
Önts fel egy kisebb befőttesüveget legfeljebb félig tejjel, tedd rá a fedelét, és rázd 30 másodpercig. Ezután vedd le a fedelet, és mikrózd a tejet további 30 másodpercig. Egy kanállal tartsd vissza a habot, és öntsd hozzá a forró tejet a kávédhoz, végül pedig kanalazd rá a habot is.
Burkold be a fokhagymagerezdeket nedves papírtörlőbe, és tedd a mikrosütőbe. Magas fokozaton mikrózd 15-20 másodpercig, majd vedd ki a mikrosütőből, és dörzsöld meg a gerezdeket a papírtörlővel. A héj könnyedén lejön. Így már könnyű főzni vele!
Önts egy mikrózható üvegedénybe 3/4-ig forró vizet, adj hozzá egy teáskanál ecetet, csúsztasd bele a feltört tojást, fedd le műanyag fóliával, és magas fokozaton mikrózd 30 másodpercig. Egy kanállal óvatosan fordítsd meg a tojást, fedd le ismét az edényt, és mikrózd még 15 másodpercig. Azonnal vedd ki a tojást a vízből, és csepegtesd le egy papírtörlőn. 45 másodperc alatt folyós buggyantott tojást kapsz, ha teljesen főttet szeretnél, összesen 60 másodpercig mikrózd a tojást.