tóth gabi
Kifutott étel, ráégett zsír, kifröccsent húslé? Ha ezek közül csak egy is díszíti a sütõdet, akkor itt az ideje, hogy kipucold. Azonban most már nem kell feláldoznod ezért a frissen lakkozott körmeidet. Néhány apró trükkel, pillanatok alatt, nehézségek nélkül eltávolíthatod a lerakódásokat.
Nincs annál rosszabb, mikor sütés közben furcsa, kellemetlen szagok töltik be a konyhát. Szinte biztosra veheted, hogy épp az étel egy része ég rá a sütőrácsra. Ha azonban ismered a következő trükköket, akkor gyerekjáték lesz a tisztítása.
A sütő tisztítás nem a legkellemesebb elfoglaltság, ezért sokszor inkább tologatod magad előtt a feladatot. Ezzel azonban a saját munkádat nehezíted meg. Ha a főzés után rögtön cselekszel, akkor pár csepp olaj elég a ragyogáshoz.
Használhatsz sima étolajat is, de a babaolaj praktikusabb, mivel annak finom illatát a tisztítandó felület is átveszi. Nem is kell belőle sok, csak 2-3 csepp.
Súrolás nélkül pillanatok alatt csillogó sütőfelületet kapsz újra.
Nem mindig lehet azonnal szivacsot ragadni, ezért előfordulhat, hogy már ráégett foltok is várnak rád. Ilyen esetben sem kell vegyszerbűzzel elárasztanod a konyhád.
Készíts egy egyszerű pasztát szódabikarbónából és ecetből. Ezzel a tökéletes zsíroldószerrel dörzsöld át a leégett részeket. Majd 15-20 percig hagyd állni, végül egy vizes ronggyal töröld tisztára az egészet.
Ha már mindent kipróbáltál, és azt érzed már csak a csoda segíthet, akkor mutatjuk a legjobb megoldást. A többszörösen leégett zsírfoltok sem okoznak többé fejfájást. A titok pedig nem a súrolásban, hanem a puhításban rejlik.
Egy pohár ecethez keverj 2 kanál cukrot, majd ezt a folyadékot öntsd a még meleg sütőfelületre. Nem boszorkányság, de 1 óra múlva egy sima szivaccsal könnyedén eltávolíthatod a legmakacsabb leégett foltot is.