RETRO RÁDIÓ

Soha ne mosd meg a csirkét sütés előtt! Belehalhatsz!

Soha ne mosd meg a csirkét sütés előtt! Belehalhatsz!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 07. 21. 16:00

Nincs veszélyesebb a nyers húsnál. Ha azonban azt gondoltad eddig, hogy jót teszel, ha sütés elõtt megmosod, akkor rosszul hitted. Furcsa dolgok is várhatnak rád.

A konyhai munka egyik legkellemetlenebb mozzanata, amikor a nyers hússal dolgozol. Kiteszed a konyhapultra, vagdosod, a belőle kifolyó vér mindent eláraszt. A biztonságod érdekében te az egész procedúra előtt szépen és alaposan megmosod a húst.

Egyes szakértők szerint ennél nagyobb bajt nem is okozhatnál magadnak.

A csirkehúsban hemzsegnek a baktériumok. Ezek közül is a salmonella és campylobacter a legveszélyesebb.

Nem csak gyomorrontást okoznak, hanem súlyos esetben halált is, hiszen a szervezeted kiszárad, ha nem fordulsz időben orvoshoz.

A víz, ami alatt megmosod a csirkehúst, nem elegendő, hogy a baktériumokat eltávolítsd. Sőt, ezzel táptalajt adsz nekik, amin rettentő gyorsan szaporodni fognak. A csap alatt tartott húsról pedig a fertőzött víz az egész konyhádat beborítja, veled együtt téged is.

Te pedig ezen a fertőzött konyhapulton fogod a hús után megpucolni a zöldséget, felvágni a kenyeret és tálalni az ebédet, ami különösen nyáron veszélyes lehet.

Hiába fertőtleníted le a konyhát a főzés befejezésével, akkor már késő. Zuhanyozni pedig biztos nem szoktál minden egyes ebédkészítés után.

A legjobb, amit tehetsz, a nyers húst töröld át papírtörlővel és a csirkét minél előbb tedd be a sütőbe. Az ott levő magas hőmérséklet minden baktériumot elpusztít majd. Így a konyhád is biztonságos marad.  

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.