Történelmi árvíz fenyegeti hazánkat, így zajlik a védekezés

INSIDER
OLDALVONAL

Szerző ML

Létrehozva: 2024.09.05.

Piacra jár a Fradi új sztárja, imádja Budapestet

A Ferencváros új hátvédje hamar megtalálta a helyét Budapesten. Stefan Gartenmann imádja a magyar fővárost, a gasztronómiának és a kávénak pedig kifejezetten nagy szerelmese.

A Ferencváros a védelem megerősítésére is komoly figyelmet fordított az idei nyári átigazolási szezonban. Raul Gustavo, Szalai Gábor és Stefan Gartenmann is a védelem tengelyébe érkezett. Utóbbi a dán Midtyjyllandot hagyta ott a zöld-fehér mezes együttes kedvéért. Első mérkőzésén rögtön betalált a Nyíregyháza ellen, a klub YouTube-csatornáján pedig rendkívül szimpatikus nyilatkozatot tett.

Stefan Gartenmann
Stefan Gartenmann imádja Budapestet Fotó: Koncz Márton

A 27 éves dán futballista elmondta, hogy amint a Fradihoz igazolt, alaposan bejárta Budapestet, a magyar fővárost pedig nagyon megkedvelte.

„Az első napjaimon rengeteget sétáltam Budapesten. Amikor egy új helyre érkezel, akkor fel akarsz belőle fedezni minél többet, hogy hogyan zajlanak a dolgok. Korábban jártam már Budapesten többször is, kellemes emlékeket őrzök róla. Szeretem tudni, hol vannak a jó éttermek, hol ihatok meg egy jó kávét, mit érdemes megnézni, hol akarok majd később lakni."

Van lépésszámlálóm, és volt, hogy 20 km-t sétáltam minden nap, úgyhogy vissza kellett fognom magam, de már sok mindent láttam Budapestről 

– mesélte Stefan Gartenmann. A középhátvéd nagy rajongója a gasztronómiának és egyre jobban elmélyül a magyar konyhában. A paprikát kifejezetten imádja.

„Természetesen a gulyást már többször is kipróbáltam, de emellett is többféle magyar ételt kóstoltam már. Tudom, hogy a paprikának itt mekkora szerepe van, és meg kell, hogy mondjam, nagyon szeretem. Találtam egy helyet közel a Fővám téri piachoz. Szeretek magamra főzni, úgyhogy bele kell ásnom magam a magyar gasztronómiába.”

Stefan Gartenmann imád főzni otthon

A konyhában otthonosan mozog, az egyik nagy kedvence a tészta.
 

Profinak azért nem mondanám magamat. Sokféle tésztaételt szoktam készíteni. Labdarúgóként megszokott már, hogy a meccs előtti este tészta van vacsorára. Próbáltam profi szintre hozni néhány olasz tésztaételemet.

Gartenmann emellett beszélt arról, hogy már listára gyűjti a legjobb budapesti kávézókat, valamint alapszinten igyekszik magyarul tanulni, hiszen szeretné érteni, hogy miről beszélnek körülötte.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek