Létrehozva: 2024.09.22. 13:30

„Van egy élményem vele kapcsolatban” – a Vasas legenda őszinte véleményt formált Pintér Attiláról

A Vasas négy forduló után menesztette Gera Zoltánt és új vezetőedzőt nevezett ki a csapat élére. Pintér Attila több mint két év után ült le újra a kispadra, a Vasas egykori kiváló támadója, Izsó Ignác egy régi történetet is megosztott vele kapcsolatban.

Nem indult zökkenőmentesen a Vasas idei szezonja az NB II-ben, a vezetőség pedig úgy döntött, hogy a negyedik forduló után meneszti Gera Zoltánt. Az ideiglenesen kinevezett László András két bajnokin irányíthatta az együttest, a válogatott szünet alatt a klub bejelentette, hogy Pintér Attila lesz az új vezetőedzőjük. A tapasztalt szakember legutóbb 2022 júniusában a III. Kerületi TVE-t edzette, azóta nem volt csapata.

Pintér Attila
Pintér Attila vasárnap az NB II-ben is debütál a Vasas kispadján Fotó: Török Attila

Izsó Ignác a Vasasban nevelkedett, felnőtt játékosként 1974 és 1986 között 285 mérkőzésen lépett pályára piros-kék szerelésben, amelyeken összesen 86 gólt szerzett. A legendás támadó bizakodva várja Pintér munkáját, és egy közös történetet is elmesélt lapunknak vele kapcsolatban.

„Nagyszerű futballista volt, emellett pedig edzőként is sikeres, hiszen a Ferencvárossal és a Győrrel is megnyerte a bajnokságot” – kezdte Izsó Ignác. „Van egy élményem vele kapcsolatban. 1986 áprilisában játszottam az utolsó tétmérkőzésemet a Vasasban, és sikerült megnyernünk tizenegyesekkel a Magyar Kupát. A Fradi ellen szerepeltünk, én még a pályán voltam, az ellenfélnél pedig már akkor a kezdőcsapat tagja volt Pintér Attila is, 19 évesen. A Fradiba nem volt kis dolog bekerülni, pláne ilyen fiatalon” – méltatta Pintért a korábbi Vasas támadó.

Pintér Attila biztatóan debütált

Pintér a MOL Magyar Kupában már be is mutatkozott az angyalföldiek kispadján. A legjobb 64 között az élvonalbeli Nyíregyházát fogadta a csapat az Illovszky Rudolf Stadionban. A találkozó végül 1-1-es döntetlennel ért véget, és a hosszabbítás sem hozott döntést, büntetők után pedig végül a Nyíregyháza örülhetett. Izsó szerint azonban a Vasas játékára nem lehet panasz.

„Nagyjából minden Vasas találkozón kint szoktam lenni, amit viszont nem tudok élőben követni, azt igyekszem a televízión keresztül figyelni. Egy rendkívül jó mérkőzést láthattunk a Nyíregyháza ellen. Iram volt, sok helyzet, emellett két nagyszerű gólt figyelhettünk. Ha lehetek egy kicsit részlehajló, a Vasas azért közelebb állt a győzelemhez, több lehetőség kimaradt, tizenegyest is rontottunk”.

A Vasas ezen a héten vasárnap 17 órától a Soroksár otthonában játszik az NB II hetedik fordulójában. Izsó optimista az összecsapással kapcsolatban.

Ahhoz, hogy a Vasas felkerüljön, ahhoz szükség lesz a három pontra, reménykedek a győzelemben.

A Vasas eddig 10 pontot gyűjtve a tabella harmadik helyét foglalja el, a Soroksár viszont gyengén rajtolt, négy pontjával jelenleg a kieső 15. helyről szeretne elmozdulni. A két együttes legutóbb a tavalyi bajnokság utolsó fordulójában találkozott egymással, akkor a Vasas magabiztos, 4-0-s győzelmet aratott.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek