Létrehozva: 2024.09.17.

Követi a legendát, nagy bejelentést tett a magyar úszó

Parádés úszójövőt tervezhet Pádár Nikolett Texasban, miután a világhírű amerikai tréner, Bob Bowman szárnyai alá kerül.

Szerző Szabó Sándor

„Alapos megfontolás után, több mint izgatottan jelentem be, hogy szóban elköteleztem magam, és a Texasi Egyetemen folytatom az egyetemi és úszó karrieremet.” - idézte az amerikai szakportál, a swimswam.com az Eb-győztes magyar úszóreménységet, Pádár Nikolettet. A 18 éves szegedi versenyző korábban arról számolt be, hogy az Arizona State-hez "igazol", de mivel Bob Bowman - aki az olimpiai bajnok Kós Hubert edzője is egyben - a Texashoz szerződött, ezért a magyar versenyzőnek is ez lesz az új állomáshelye, ahogyan azt a közösségi oldalán hétfőn közölte - számolt be róla az Origo

Pádár Nikolett
Pádár Nikolett a Texasi Egyetemen folytatja Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport

Pádár fő számában, 200 méter gyorson nem tudott bizonyítani a párizsi olimpián, mivel az előfutamban rossz rajt miatt kizárták, ugyanakkor a hatodik helyen végző 4x200 méteres gyorsváltó első tagjaként Európa-csúcsot úszott. A gyors-specialista Tisza-parti reménység a 2024-es belgrádi felnőtt Eb-n 4x100-as gyors-stafétával első helyet érdemelt ki, s további öt aranyérmet szerzett a 2022-es junior vb-n, no meg tízszer állt ifjúsági Eb-n a dobogó legfelső fokán. 

A swimswam.com munkatársa szerint Niki a yardról méterre átszámított időeredményével megnyerte volna a 100, 200, 500-s gyorsúszó szám legutóbbi Big 12 Conference Championship-viadalát.
A Texas női együttese Carol Capitani vezetőedzővel 12 alkalommal zsinórban nyert úgymond konferencia-bajnoki címet, így a legfőbb főnök, Bowman tökéletesen megbízik a munkájában. Az amerikai szakportál aláhúzta, a magyar tinédzser segít betömni a Grace Cooper és Olivia Bray végzős hallgatók távozása által támadt réseket; Cooper és Bray 400 gyorson számított kiválónak, Bray pedig a 800 gyorson ért el kiemelkedő időket. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek