OLDALVONAL

Szerző (s)

Létrehozva: 2024.09.19. 10:30

Áll a bál, bilincsbe verték a reptéren a világbajnokot

Meleg pillanatokat élt át a profi nehézsúlyú ökölvívás egyesített világbajnoka, az ukrán Olekszandr Uszik, akit a krakkói reptéren a lengyel határőrizeti szervek bilincsbe vertek.

Jelentések szerint az ukrán bokszoló törődöttnek tűnt, mert már 14 órája úton volt Kijevből, ráadásul nyelvi nehézségekbe is ütközött a krakkói repülőtéren. A nehézsúlyú sportember Londonba tartott, ahol szombaton a Wembley-stadionban megnézi az Anthony Joshua-Daniel Dubois IBF-címmeccset.

Olekszandr Uszik
Olekszandr Uszik (jobbra) bajba került Fotó:  AFP

A több, mint kellemetlen esetről Uszik trénere, Szergej Ljapin ezt írta az Instagramján: "Nincs szükség ijedtségre, mert minden rendben van." A bunyós felesége, Jekatyerina hozzátette: "A férje nem bűnöző, és Olekszandr hamarosan mindent elmagyaráz." Ukrajna államelnöke, Volodimir Zelenszkij – aki telefonon személyesen is beszélt a bunyóssal - bejelentette, a világbajnokot az ország külügyminisztériumának beavatkozása után szabadlábra helyezték.

- Felháborított a polgárunkkal és bajnokunkkal szembeni bánásmód - közölte a politikus.

A letartóztatás okáról, hátteréről később Uszik maga sem árult el sokkal többet.  

Minden rendben, barátaim. Történt egy félreértés, ami gyorsan megoldódott. Köszönöm mindenkinek, aki aggódott értem. Köszönjük az ukrán diplomatáknak a támogatást, és tisztelet a lengyel rendfenntartóknak, akik a testmagasság, a testsúly, a kartávolság ellenére is teljesítik feladataikat

– írja az ESPN, a Reuters és az AP.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek