Létrehozva: 2024.09.13.

"Jelentős összeget játszottam volna meg" - Reagált az olimpiai kudarcra a magyar edző

Sokak megdöbbenésére a párizsi olimpián a Kopasz Bálint, Varga Ádám által alkotott kajak kettes az 500 méteres viadalon a B-döntőig jutott, és ott mindössze hetedikként zárt. Egyesben sem őtt össze számukra az arany.

Aranyak helyett "csak" érem és B-döntő jutott Kopasz Dávidnak és Varga Ádámnak a párizsi olimpián. Három éve Tokióban 1000 méter egyesben Kopasz Varga előtt nyert, idén Varga második, Kopasz címvédőként harmadik. Ennél jelentősebb csalódás, hogy kettejük párosa francia vízen a B-döntőben csak hetedik helyen zárt.

Kopaszés Varga többé nem eveznek egy hajóban

Az okkeresés azóta lázasan folyik, így Kovács László edző is tanácstalan. A szakember annak idején közelről kísérte figyelemmel a 2008-as pekingi olimpián aranyérmes Kovács Katalin, Janics Natasa duó „felépítését”, majd a 2021-ben szintén élen végzett női négyesünkben Kárász Anna kiváló felkészítését elvégző klubszakemberek egyike volt.

"Janics, majd Kárász is színjelesre vizsgázott, amire – mivel egyesületünkben készültek - a szegedi kajak-kenu sportág okkal büszke. Ha érdekelne a fogadóipar, jelentős összeget játszottam volna meg Kopasz és Varga párizsi első helyére. Az ötkarikás gyakorlások során egy alkalommal láttam őket siklani a szegedi Maty-ér vízén, akkor kifogástalan ritmusban, tökéletes összhangban haladtak. Azt persze már nem tudom, hogy a további szolnoki közös edzéseken milyen részidőket lapátoltak, amikor az ugyanott trenírozó erős ausztrál egység ellen edzettek. Csakhogy a csapathajók összetétele sokélű fegyver. Elsülhet kiválóan, lásd Kovács Katiék, illetve Kárász Annáék esetében, de ellenkező előjellel is" - nyilatkozza Kovács.

Bennem azonban ezen a nyáron mocorgott a kisördög, elvégre már egy évvel ezelőtt is eszébe jutott a válogatott szakvezetésének, hogy összeülteti Kopaszt és Vargát, azonban gyorsan lefagytak a kedélyek, mert akkoriban abszolúte nem voltak szinkronban

- teszi hozzá. 

Kovács mester nem tagadja, lelombozta Kopasz párizsi gyengélkedése, hiszen az említett B-döntős helyezés mellett az egyesek 1000 m-es távján címvédő létére "mindössze" bronzérmet szerzett.

Ismerem Bálintot, intelligens férfi, jól felkészült versenyző, ráadásul az édesanyja, edzője, Demeter Irénke felkészülését a múltban én is irányítottam, a módszereimből tehát sokat örökölt. Mivel egy szakember mindig kíváncsi - és ez alól én sem vagyok kivétel –, ezért jó lenne tisztázni, mi történhetett Bálinttal és Ádámmal, bár a múltat már képtelenség megváltoztatni, viszont abból sokat lehet tanulni. Sajnos hiába keresem őket a szegedi tréningeken, egyelőre nem tűnnek fel Maty-éren. Mindenesetre erősen fájlalnám, ha Kopasz a csalódásai emiatt feladná további álmait...

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek