OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.09.17.

Most derült ki, ittasan vezetett, balesetet okozott a magyar olimpikon

Magyar színekben lenne olimpiai bajnok a Dél-Koreából érkező rövidpályás gyorskorcsoláyzó. Kim Min Szok Olivér korábbi botlását sem titkolta el, ittasan vezetett.

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang távozása után újra ázsiai származású gyorskorcsolyázó szerezhet örömet a magyar szurkolóknak. Nyáron eldőlt, hogy magyar színekben folytatja pályafutását Kim Min Szok Olivér, aki hazájában is sikeres volt: nagypáláyn Dél-Koreát képviselve ezüst- és bronzérmet nyert az ötkarikás játékokon, de célja, hogy Magyarországnak olimpiai bajnoki aranyat szerezzen. A sportoló a sikerek mellett egy ballépéséről is beszélt, ittasan vezetett és balesetet okozott.

Kim Min Szok Olivér
Kim Min Szok Olivér, a magyar csapat új klasszisa Fotó: MOKSZ

Kim Min Szok Olivér hazai jégen, a 2018-as pjongcsangi olimpián érte el a legnagyobb sikereit: ekkor még húszéves sem volt, amikor az üldözéses csapatversenyben második, 1500 méteren pedig harmadik lett - írja a Magyar Nemzet.

Kim Min Szok Olivér ittasan vezett

Ezután követett el egy nagy butaságot, ittasan balesetet okozott.

Az olimpiai edzőközpontból elmentünk a társaimmal, én vezettem, ittam sajnos, és balesetet okoztam. Nem sérült meg senki, de eltiltottak. Vállaltam és vállalom a felelősséget, én hibáztam. De tanultam belőle, a jövőben ilyen biztosan nem fordul elő még egyszer. Otthon üldögéltem, és az járt a fejemben, elveszítettem mindent

- mondta Olivér, akinek jókor jött a magyarok megkeresése. Igaz, Magyarországon nincs a gyorskorisok számára nagypálya, ezért Hollandiában készül.

"Nem voltam abban a helyzetben, hogy megválasszam, hol készüljek. Egyszerűen csak örültem a lehetőségnek, s mivel Magyarországon nincs nagy pálya, úgy gondoltam, edzek a rövid pályás gyorskorcsolyázókkal. Ám a magyar edzők találtak nekem egy nagyszerű helyet, mégpedig a Team Gold csapatát"

- mondta a sportoló, aki a nyáron két évvel fiatalabb honfitársával, a 23 éves Mun Von Dzsun rövid pályás gyorskorcsolyázóval együtt váltott magyar színekre, utóbbi a Ferenc nevet választotta. S mindketten a Ferencváros versenyzői lettek.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek