Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
OLDALVONAL

Szerző ML

Létrehozva: 2024.08.04.

Áll a bál Párizsban; Phelps sem hagyta szó nélkül Milák riválisát

Milák Kristóf nagyszerű úszással a második helyen végzett a 200 méteres pillangó döntőjében, Leon Marchand győzte le. A franciáról még Michael Phelps is véleményt mondott, Pan Csan-le hihetetlen teljesítménye azonban kollégáinak is gyanús. A Ripost eheti legolvasottabb cikkeiből válogattunk.

Milák Kristóf szenzációsan tért vissza az olimpiai medencébe. A 200 méteres pillangó úszásban az előfutamot és a középdöntőt is megnyerte, a fináléban is közel végig vezetett, a hajrában azonban Leon Marchand megelőzte. Az ezüstérem viszont is így szépen csillog, Milák úszását a szövetségi kapitány, Sós Csaba is dicsérte. "A három úszását vizsgálva mindegyik egy másodperccel jobb volt, ez rendkívül tudatos dolog, másképp nem is lett volna esélye, szerintem ő benne ennyi volt most. Várható volt, hogy két gigász ütközetét látjuk majd, még a melegítő medencéből is kijöttek a versenyzők, hogy lássák ennek a két klasszisnak a csatáját. Nagy mérkőzés volt, sajnos nem jól jöttünk ki belőle" - nyilatkozta Sós Csaba.

Milák Kristóf ezüstéremmel kezdett Párizsban Fotó: AFP

Marchand a 200 méteres pillangó nem sokkal később visszatért a medencébe, és aranyérmet szerzett a férfi 200 méteres mellúszásban is. Ezzel 1976 óta ő lett az első úszó, aki két egyéni olimpiai aranyérmet szerzett egyetlen este alatt. Emellett a parádés teljesítmény mellett a 23-szoros olimpiai bajnok legenda, Michael Phelps sem ment szó nélkül. "Valószínűleg ez a legnagyobb dupla, amit valaha láttam a sportág történetében. Ahhoz, hogy 1:52-re és 2:05-re legyen képes, nyilvánvalóan tud úszni a gyerek, ezt tudjuk, de ha nem tudtuk volna, akkor még sokáig itt lesz, hogy megmutassa" - méltatta a 22 éves klasszist Michael Phelps.

Németh Nándor nagyon közel állt a 100 méteres gyorsúszáson az éremhez, ám végül egyetlen századmásodperccel maradt le a dobogóról és a negyedik helyen végzett. A versenyt a 19 éves Pan Csan-le nyerte meg, aki több mint egy másodperccel győzte le a második helyezett Kyle Chalmerst. Ezt a kiemelkedő eredményt azonban rengetegen megkérdőjelezték, hogy valóban szabályos keretek között érte-e el a kínai úszó. Ebbe a táborba tartozik az ausztrál edző és egykori olimpikon, Brett Hawke is. "Tanultam ezt a sportot. Tanulmányoztam a sebességet. Szakértő vagyok ebben. Jelenleg ideges vagyok, mert nem tudsz nyerni 100 méteren egy testhosszal. Egyszerűen nem. Emberileg lehetetlen ezt a mezőnyt testhosszal megverni. Ne add el nekem, ne nyomd le a torkomon. Nem igaz" - dühöngött a közösségi oldalán Brett Hawke.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek