Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
OLDALVONAL

Szerző MM

Létrehozva: 2024.08.15.

Gyászol a magyar labdarúgás, olimpiai bajnokunk hunyt el

Válogatott labdarúgóból lett legendás edző, sportvezető. Az olimpiai bajnok, Eb-bronzérmes Komora Imre sikert, sikerre halmozott a Honvéd élén, szövetségi kapitánynak is kinevezték.

Életének 85. évében elhunyt Komora Imre, korábbi válogatott játékos, egykori szövetségi kapitány – közölte a szomorú hírt a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ).

Komora Imre 84 évet élt
Komora Imre 84 évet élt   Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Komora Imre 1940. június 5-én Budapesten született. Pályafutását a szombathelyi Haladásban kezdte. 1961 nyarán került a Bp. Honvédhoz, ahol aztán játékos-pályafutása végéig játszott. Alighanem a legszívesebben a Bozsik, Tichy, Komora belsőhármas tagjaként szerepelt, 278 bajnoki meccset játszott a kispesti klub színeiben. A Honvéddal játékosként elért legnagyobb sikere a Magyar Népköztársasági Kupa megnyerése volt, 1964-ben. Kétségtelenül az volt pályafutása legsikeresebb idénye, hiszen harmadik lett az A-válogatottal a spanyolországi Eb-négyesdöntőben, s olimpiai bajnok Lakat Károly irányításával Tokióban. 

Klubjával bajnoki ezüstöt nyert, az MNK-győzelem mellett. Két válogatottsága közül a másodikra 1968-ban, a szovjetek elleni Eb-negyeddöntőben került sor.

1972-es visszavonulása után is maradt a katonaklubnál, szakosztályvezetőként tevékenykedett, majd 1982 és 1986 között vezetőedző volt. Sikerei a klubtörténet legsikeresebb edzőjévé emelték, három bajnoki címet nyert, egyszer a Magyar Népköztársasági Kupa győztese is lett. 

1986 őszén három mérkőzésen betöltötte a szövetségi kapitányi posztot is. Utána menedzserként segítette Détári Lajos pályafutását, majd a pireuszi Olympiakosz technikai igazgatója is volt (1989–1990). A kilencvenes években két periódusban ismét vezetőedzőként dolgozott (1997–1998, 1999), illetve a klubigazgatói tisztséget is betöltötte.

Komora Imrét a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti – olvasható az MLSZ közleményében.
 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek