Létrehozva: 2024.08.02.

Bokszbotrány az olimpián: Magyar lányt vert Debrecenben az algériai férfi

Nem csitulnak a kedélyek az olimpia legnagyobb botrányával kapcsolatban. Az algériai Imane Helif vert már magyar Debrecenben.

Az egész olimpia leggyalázatosabb eseménye, hogy Imane Helif ott lehet a nők mezőnyében a párizsi olimpián. A biológiailag férfi sportoló szombatona negyeddöntőben ráadásul a magyar Hámori Luca ellen bokszolhat az éremért. Emlékezetes, Helif előző olasz ellenfele 50 másodperc után a testi épségét féltve, zokogva adta fel a meccset.

Érthetetlen Helif (jobbra) szereplése a női mezőnyben Fotó: John Locher

A magyar szövetség korábbi elnöke, Csötönyi Sándor arról beszélt, Helif egyszer már vert magyar sportolót, ráadásul idehaza, Debrecenben.

Az elődöntőben pontozással legyőzte azt a Pribojszki Katát, akit a 2021-es tokiói olimpiától mindössze egy meccs választott el.

Csötönyi a Magyar Nemzetnek elmondta, már akkor lázadt a sportág Helif szereplése miatt.

Ha Kovács Pista, Koko ma is döntéshozó helyzetben lenne, biztos, hogy megakadályozta volna ennek a fél férfinek az indulását. Hatalmas erőfölényben van a valóban női bunyósokkal szemben, és az olasz Carini elleni brutalitását látva azonnal ki kellett volna zárni a további küzdelmekből 

– állította Csötönyi Sándor, aki szerint Hámori Lucának lehet esélye szombaton, ha oldalirányú mozgásokkal kivédi ellenfele ütéseit.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek