OLDALVONAL

Szerző SK

Létrehozva: 2024.07.02.

Szoboszlait ma egy éve ismerte meg Anglia, nyolc érdekesség a focista liverpooli pályafutásában

Szoboszlai Dominik ma egy éve lett hivatalosan a Liverpool labdarúgója. Legelső szezonjában sok mindenben volt része: sikerek, kupagyőzelem, sérülés és fájdalmas búcsú is.

Pontosan ma egy éve, 2023. július 2-án lett hivatalosan a Liverpool labdarúgója Szoboszlai Dominik. Akkor már napok óta lehetett arról hallani, hogy a Vörösök kifizetik a Lipcsének a 70 millió eurós kivásárlási árat, így mindenki már csak a bejelentésre várt. Végül vasárnap délután a Liverpool a hivatalos oldalán jelentette be több fotóval, videóval, s interjúval, hogy a magyar játékos hozzájuk igazolt. Lapinformációk szerint a magyar középpályás heti 150 ezer fontért (átszámítva mintegy 65 millió forintért) írhatott alá, ami éves szinten 7,8 millió fontot (közel 3,4 milliárd forintot) jelent.

Liverpool Unveil New Signing Dominik Szoboszlai
Szoboszlai mindent eldöntő aláírása Fotó: Andrew Powell

A játékos értékét magasra helyezte a szurkolók szemében az, hogy a Liverpool élő legendájának, Steven Gerrardnak a 8-as mezszámát kapta meg. 

 

Lássunk nyolc fontos állomást Szoboszlai első évéből:

1. Szoboszlai valósággal berobbant a csapatba, 2023-ban a bajnokikon mindössze egyszer nem volt kezdő. Augusztusban és szeptemberben egyaránt a hónap játékosa lett a szurkolók szavazásán, a középpálya kihagyhatatlan embere lett egy csapásra. A szezonban 45 tétmeccsen 7 gólt szerzett és 4 gólpasszt adott.

Atalanta v Liverpool FC: Quarter-Final Second Leg - UEFA Europa League 2023/24
Fotó: NurPhoto via AFP

2. Sajnos a középpályást a sérülések sem kerülték el. 2024 január elsején, a Newcastle elleni meccsen kapott egy rúgást a lábára, ekkor le kellett cserélni. A hónap végén térhetett csak vissza, de február legelején már megint nem tudták benevezni az Arsenal elleni meccsre. Csak március elején jelentkezett újra játékra. A szezon hátralévő részében egyre többször volt csak kispados.

3. Szoboszlai úgy vágott neki a szezonnak, hogy az összes sorozatot meg akarja nyerni. A Ligakupát el is hódította a Liverpool, a magyar játékos sérülés miatt csak a kispadról izgulta végig a Chelsea ellen hosszabbításban megnyert finálét. A bajnokságban nagy hajrá után harmadik lett a Pool, az FA-kupában, valamint a Európa-ligában a negyeddöntőig jutott. Mindkét sorozatban a későbbi győztes, a Manchester United és az olasz Atalanta verte ki a Vörösöket.

4. A labdarúgó klubválasztásában kiemelt szerepe volt Jürgen Kloppnak, a labdarúgó többször is elmondta, a német menedzser személye miatt is választotta őket. Éppen ezért a többi játékos mellett Dominik is megdöbbent, amikor Klopp januárban bejelentette, a szezon végén otthagyja őket, pihenésre vágyik. Az utód Hollandiából érkezik, Arne Slotra vár a feladat, hogy az imádott előd örökébe lépjen.

5. Az elmúlt egy évben a labdarúgó magánéletében is történtek változások. Tavaly még komoly párkapcsolatban volt, Gécsek Fannit istennőként köszöntötték Angliában. A szerelmesek három év után ősszel szakítottak egymással. Dominik nem sokáig maradt szingli, a Liverpool utolsó bajnokija után elkészült az első közös, nyilvános fotó új párjával, Buzsik Borkával is.

 

6. Szoboszlai Liverpool mellett lakik, saját elmondása szerint a városban "civilként" egyszer járt. Az akkori élménye után úgy döntött, szabadidejében inkább elkerüli a környéket, akkora őrület övezi a Pool labdarúgóit.

7. A játékos nem csak a pályán volt gyors. Tavaly ősszel gyorshajtás miatt kapcsolták le Angliában. Dominik a megengedettnél gyorsabban hajtott, emiatt  3600 fontra (1,6 millió forintra) büntették, emellett kapott 6 büntetőpontot is.

8. Rengeteg dal készült Szoboszlairól Angliában és Magyarországon. A labdarúgót éltető felvételekből lassan egy lemezt is ki lehetne adni.

 

origo.hu

A foci-Eb legnagyobb bukásai a piaci értékek alapján

ripost.hu

Húsz tűzoltó az Árpád-hídnál, drámai felvételen az éjjeli baleset - Videó

life.hu

Álló pénisz a Sárkányok háza legújabb epizódjában: sokkolták a rajongókat a látottak

magyarnemzet.hu

Ezekkel a pártokkal bővülhet a Patrióták Európáért pártszövetség

ripost.hu

Ilyen egy igazi hős! Ronaldo egy haldokló kisfiú kívánságát teljesítette

mandiner.hu

Elrabolt taxival okozhatták az Árpád hídon történt brutális balesetet

ripost.hu

Kiadták az újabb hőségriasztást: ezen a napon visszatér az országos kánikula

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. július 4.: az Ikreket szorítja az idő, a Skorpió maradjon ki a pletykákból

ripost.hu

Kitálalt a profi betörő: ez a 6 biztonsági hiba, amit mindenki elkövet otthon

ripost.hu

Lenyűgöző IQ-d van, ha legalább 7 kérdésre helyesen válaszolsz

ripost.hu

Ezzel el is dőlt Szoboszlai jövője? Súlyos döntést hozott a Liverpool új edzője

ripost.hu

Rád fog kacsintani a szerencse, ha ez a csillagjegyed

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

Portugália sokkolt minket, Magyarország kiesett az Európa-bajnokságon

OLDALVONAL

Órákon belül eldől minden, Ronaldo várhat a magyarokra a nyolcaddöntőben

OLDALVONAL

Az egész világ Vargáért aggódott, Szoboszlait hősként ünneplik

OLDALVONAL

Ez több volt, mint foci: Varga Barnabás drámája után nyertek a magyarok!

OLDALVONAL

Popsimámor a kanapén, a szexi bemondónő mindenkit sokkolt

OLDALVONAL

Egy ország aggódik Rossi miatt! Eldőlt a legfontosabb kérdés

OLDALVONAL

Menjen vagy maradjon Rossi? A szurkolók már döntöttek

OLDALVONAL

Ledobott melltartó, fedetlen keblekkel strandol a latina riporterlány