Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
OLDALVONAL

Szerző (s)

Létrehozva: 2024.07.12.

Veszélyben az olimpikonok, jövő szerdán megbénul Párizs két repülőtere

Jövő szerdán a francia légi forgalmi irányítók és egyéb ottani alkalmazottak sztrájkolnak. Emiatt várhatóan a járatok 75 százalékát törlik Párizs Charles de Gaulle, illetve Orly repülőterén.

Íme a "tökéletes időzítés", Franciaországban négy nagy szakszervezet július 17-re – pár nappal a párizsi olimpiai játékok kezdete előtt... – sztrájkot hirdettek. Azt követelik, hogy valamennyi reptéri alkalmazott kapjon olimpiai bónuszt. A Charles de Gaulle-t és az Orly-t üzemeltető, állami irányítás alatt álló Groupe ADP szakszervezetei is jelezték a munkabeszüntetés tényét. E két légi kikötő az olimpia külföldi látogatóinak fő bejárata Franciaországba, naponta 350 000 utas, valamint a legtöbb olimpikon és felszerelésük érkezik, továbbá sportolók ezrei, hiszen 18-ikán nyílik a sportolók faluja. 

A reptér főszereplő az olimpián Fotó: AFP

A Charles de Gaulle-ban található új, ideiglenes poggyászterminál olyan felszereléseket kezel majd, mint a kajakok, kenuk, kerékpárok és a rúdugrás rúdjai; ha azok elkallódnak, az kész katasztrófa.
A francia közszférában alkalmazottakat képviselő szakszervezetek külön fizetést vagy támogatást követelnek azért, mert dolgozniuk kell a július 26-tól augusztus 11-ig tartó játékokon; ez az időszak Franciaországban a hagyományos nyári szünet idejére esik. A rendőrök, légiforgalmisták, szemétszállítók, kormányzati alkalmazottak, metró- és vonatvezetők, tűzoltók munkaadóira nyomás nehezedik, elvileg engedniük kell a fennakadások kiküszöbölése érdekében.

 



 



 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek