Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.21.
Módosítva: 2024.07.21.

Örömteli jóslat, megnyerhetik a kézisek az olimpiát

Mindig a legmagasabbra illik tenni a mércét, mert csakis úgy lehet jegyzett eredményt elérni. Ezt tanácsolja férfi válogatottunknak Kovács Péter, minden idők legkiválóbb magyar kézilabdázója a párizsi olimpia előtt.

A magyar férfi kézisek megnyerhetik az olimpiát - sokakat meghökkent ezzel a véleményével Kovács Péter, a sportág hazai legendája, aki annak ellenére állítja ezt, hogy e véleménye miatt sokan lehurrogták.

- Pedig az efféle nemes célkitűzés doppingolja a sportolót – húzza alá Kovács Péter, aki pályafutása során három nyári játékokon vett részt. 1976-ban hatodik, 1980-ban és 1988-ban negyedik helyre futott be társaival. Megválaszolatlan kérdés marad, vajon az 1984-es, a szocialista országok által bojkottált olimpián mire jutott volna együttesünk, ha nem húzzák le előtte a politika sorompóját.

A csapat készen áll az olimpiára Fotó: Török Attila

 

A B csoportban a mieink a dán, norvég, francia, egyiptomi és argentin válogatottal küzd.

A magyar válogatott nagyon erős, ám a gond az, hogy a többiek is azok, mivel egy olimpia mindig mindenkit különleges módon motivál, nincs tehát pokolian erős, illetve kifejezetten gyenge ellenfél - jellemez Kovács.

Azzal nem lehet vitázni, hogy a skandináv és francia kézilabdázás kimagaslik az ötkarikás mezőnyből.

Rátérve a mi csoport-riválisainkra, megállapítja: a dánoknál rohamosan fejlődtek a fiatal erők. Olyan dinamikus játékra képesek, amivel akár a rendező franciák is megszorongathatók a csoportelsőségért folyó versenyben. A gallok élvezik a hazai környezet adta előnyöket, de lehet olyan napjuk, amikor hibáznak. És mivel sorainkban két olyan fiatal titán bizonyít, min amilyen Imre Bence és Fazekas Gergő, erre van is kilátásunk.

"Norvégia verhető, tudniillik az ő kispadjuk nem olyan hosszú, amilyen a dánoké. Egyiptom az utóbbi évtizedben óriásit fejlődött, és ráadásul a Szeged korábbi mestere, a spanyol Juan Carlos Pastor dolgozik náluk szövetségi kapitányként, ő pedig aztán a mieinkről mindent tud."

Argentína a sötét ló, Kovács annyit hall a játékosairól, hogy gyorsak, technikásak robbanékonyságukból fakadóan életveszélyesek.

Ahhoz, hogy a legutóbbi, a 2012-es londoni olimpiai 4. helyezésünk megismételhető legyen, minimum egy hangos bravúr elvárt, így a keresztbejátszás során éremért léphetnek pályára Bánhidi Bencéék 

– összegez Kovács Péter. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek