OLDALVONAL

Szerző (s)

Létrehozva: 2024.06.24.

Varga Barnabás drámája: bocsánatot kértek a tévénézőktől

A BBC bocsánatot kért azért, amiért újra bemutatta annak az incidensnek a tévéfelvételét, aminek során Varga Barnabás többszörös arccsonttörést szenvedett Skócia ellen a labdarúgó Eb-n.

Angliában kisebb botrány lett Varga Barnabás sérüléséből. A helyi tévétársaság, a BBC kénytelen volt bocsánatot kérni a nézőktől, miután bemutatta annak az ütközés ismétlését.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Varga a skót kapussal ütközött Fotó: AFP

A BBC az UEFA globális hír- és képfolyamát használja az Európa-bajnokság meccseinek sugárzásakor. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók nem feltétlenül tudják ellenőrizni azt, hogy milyen látványnak vannak kitéve a nézők. A horrorisztikus jelenet visszajátszásakor az Egyesült Királyság tévései úgy igyekeztek korrigálni, hogy távoli, széles látószögű megoldásra váltottak, miközben Varga Barnabás kezelésben részesült.
A BBC-műsorvezető Gabby Logan, az egykori kiváló walesi válogatott futballista, Terry Yorath 51 éves leánya kritizálta az Európai Labdarúgó Szövetséget. Elmagyarázta, az UEFA megszegte a saját protokollját azzal, hogy újra lepörgette a pokoli ütközést. Ezután elnézést kért a brit nézőktől, majd elárulta: meglepődött, miután az UEFA úgy döntött, hogy milliók számára újra adja a szóban forgó  képsorokat.

MIR_8506
A pokrócokat is azért hozták, hogy ne lehessen látni a kezelést


- Ugyanúgy megdöbbentünk, mint mindenki más, amikor az UEFA megismételte az esetet – mondta. - Léteznek protokollok az ilyesféle esetekkel kapcsolatban. A dán Christian Eriksen három évvel ezelőtti szívleállása kapcsán ugyanez volt a helyzet, akkor is nagyon meglepődtünk, amikor az UEFA úgy döntött, hogy bemutatja a visszajátszást. Mi másodjára igen távolról láttattuk Varga Barnabás orvosi kezelését a gyepen. 

De ugyanilyen UEFA-előírás az is, hogy lelátói verekedéseket, a pályára beszaladó nézőket, a játékvezetők elleni inzultusokat tilos sugározni.



 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek