OLDALVONAL

Szerző MM

Létrehozva: 2024.06.22.

"Meghalhattam volna" - Az életével játszott a Forma-1 sztárja

Carlos Sainz kipakolt a tavaszi ijesztő rosszullétéről. Kemény leckét kapott az élettől a Ferrari spanyol autóversenyzője.

Március elején váratlan bejelentést tett a Ferrari a Forma-1 Szaúdi Nagydíja előtti pénteken. Egészségügyi okokból Carlos Sainz nem állt rajthoz, a spanyol sztár helyett egy brit újonc, Oliver Bearman versenyzett. Sainz most megrázó részleteket osztott meg azokról a napokról, hazájában egy podcast vendégeként.
 

Carlos Sainz borzalmas fájdalmakal küzdött a dzsiddai szabadedzéseken
Carlos Sainz borzalmas fájdalmakal küzdött a dzsiddai szabadedzéseken         Fotó: Anadolu via AFP

A pilóta elárulta: eltökélt volt, hogy szörnyű fájdalmai dacára elinduljon a dzsiddai futamon , noha életveszélyben volt.

– Csütörtök reggel borzalmasan éreztem magam és magas lázam volt – emlékezett vissza Sainz, aki abban reménykedett, hogy csak erős gyomorrontása van, ezért begyógyszerezve, kimerülten is autóba ült és mindkét pénteki szabadedzést végigcsinálta. – Ezek voltak pályafutásom legkeményebb edzései. Nem ettem, nem volt energiám, jobban izzadtam, mint bármikor. Rettenetesen szenvedtem.

Végül kórházban vizsgálták meg, ott derült ki, hogy a második tipp (vírusfertőzés) sem volt helyes: akut vakbélgyulladása volt és azonnali sürgősségi műtétet kellett végrehajtani rajta. Sainz még ebben a kritikus helyzetben is felvetette az orvosoknak, hogy hagyják versenyezni, utána operálják meg. Eszükben sem volt!

Fennállt a veszélye, hogy valami egészen komoly dolog történjen, akár meg is halhattam volna

– emlékszik vissza az ijesztő szakvéleményre Carlos Sainz, aki a sikeres műtét után végül már a helyszínen nézte végig a szaúdi F1-futamot (18 éves helyettese a bravúros 7. helyen végzett újoncként), majd a következő, Ausztrál Nagydíjat már ő nyerte meg.

Sainz egyébként jelenleg Barcelonában, a vasárnapi (15.00, tv: M4 Sport) Spanyol Nagydíjra készül, méghozzá 9 futam után a világbajnoki pontverseny 4. helyezettjeként. Az élboly: 1. Max Verstappen (Red Bull) 194 pont, 2. Charles Leclerc (Ferrari) 138, 3. Lando Norris (McLaren) 131, 4. Carlos Sainz (Ferrari) 108.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek