OLDALVONAL

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.06.22.

Átok sújtja a kétszeres olimpiai bajnokot, szerencsétlen baleset érte a kertjében

Ez már a harmadik sorscsapás, amit el kell szenvednie.

Szerdán megpecsételődött az idei éve egy kétszeres olimpiai bajnok kerékpárosnak. Katie Archibald emiatt ráadásul kénytelen kihagyni a párizsi játékokat. 

mentő
Fotó: Unsplash.com (Képünk illusztráció)

A 30 éves sportember szomorúan adta hírül szurkolóinak a lesújtó hírt. A kertjében olyan szerencsétlenül esett le egy lépcsőfokról, hogy mindkét lábszárcsontja eltörött, valamint kificamodott a bokája. 

„Megbotlottam egy lépcsőn a kertben, és valahogy sikerült kificamítanom a bokámat; eltörni a síp- és szárkapocscsontomat; és két szalagot leszakítani a csontról” – közölte szomorúan az olimpikon. 

„Tegnap megműtöttek, hogy visszatűzzék a csontokat és visszavarrják a szalagokat. Aztán ma délután remélhetőleg hazamehetek” – írta kórházi képe mellé Archibald. 

Az elmúlt két évben nem ez volt az első súlyos balesete. A 2022-es birminghami Nemzetközösségi Játékokat ki kellett hagyta, miután karambolozott. Társa, a hegyikerékpáros Rab Wardell ugyanebben az évben 37 évesen hirtelen meghalt.

Archibald 2016-ban Rio de Janeiróban aranyérmet nyert Nagy Britannia színeiben. Majd öt évvel később Tokióban újabb aranyat nyert. Archibald öt aranyérmet nyert világbajnokságokon és 20-at Európa-bajnokságokon.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek