Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2023.09.12.
Módosítva: 2023.09.12.

Kubatov Gábor magyarázatot adott a Fradi edzőcseréjére

Mindenre kitérő interjút adott Kubatov Gábor, ami sok fontos kérdésre adott magyarázatot.

Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója és a Ferencváros elnöke részletes interjúban mesélt a PestiSrácok.hu-nak a Ferencváros háza táján történt izgalmas hetekről, a BL-kiesést követő időszakról, Máté Csaba impozáns teljesítményéről, és elmondta, hogy miért döntöttek, mégis az edzőcseréről.

Kubatov Gábor
Kubatov Gábor / Fotó: MICHELLER SZILVIA / Facebook

A portál kérdésére, miszerint akkor is lecserélték volna Máté Csabát, ha előre tudják, milyen meggyőző győzelmeket szállít Kubatov Gábor teljes őszinteséggel beszélt. 

Kubatov Gábor: „A Fradinál mindig fontosabb, hogy egy szinttel feljebb kerüljünk szakmailag, és így választjuk ki a megfelelő edzőt is. Máté Csaba pont az a szakember, aki jelen helyzetben passzolt a Ferencvároshoz, egy remek edző, de nem egy szinttel magasabb. Amikor leváltottuk Csercseszovot, kíváncsi lettem volna, ha Máté Csaba és Dejan Sztankovics között lehet választani, ki mit mondott volna; az az érzésem, hogy a többség a szerb szakember mellett tette volna le a voksát. De egy döntésnél nem ez számít: egy szurkolót vezérelhetnek az érzelmei, én azonban nem dönthetek érzelmi alapon. Amikor 13 éve elképzeltük, hogyan nézzen ki ez a klub, és döntéseket hoztunk ennek érdekében, akkor nagyobb részt a helyes utat választottuk, ehhez azonban mindig racionálisan kellett a jövőbe tekinteni. Sok döntést a múltban sem értettek a szurkolók, a végén azonban beigazolódott, hogy előrébb jutott általuk a Ferencváros. Márpedig a lényeg ez! Mi csak a Fradi érdekében hozunk döntéseket, ennek semmilyen személyes vetülete nincs. Ha a közhangulatra hallgattam volna, akkor Máté Csaba marad az edző, de meggyőződésem, hogy a Ferencváros csak úgy tud feljebb és előrébb kerülni, ha mindig egy szinttel jobb edzőnk van. Persze, kockázatot is vállalunk ilyen helyzetekben. Megtehettük volna, hogy kivárunk, és Máté Csaba egyik rosszabb edzői periódusa után döntünk a váltás mellett, de véleményem szerint ez így volt korrekt.”

A Ferencváros elnöke azt is elárulta, hogy számára nem volt kellemes Máté Csabával beszélni a leváltásáról, szívesebben kihagyta volna azt a beszélgetést. 

„Ez egy ilyen szakma, sajnos mindenki tudja, hogy akármikor benne van, hogy lecserélik az embert. Épp az utód, Dejan Sztankovics nyilatkozta azt, hogy „kétféle edző van: akit már elküldtek és akit el fognak küldeni”. A Csaba meg tudta mutatni a szakmai kvalitásait a Fradinál, feltámasztotta a halottat, sőt,  azt   meg is tanította repülni . De valljuk be, ez  neki is komoly dolog, hogy ilyen óriási lehetőséget kapott, és meg tudta mutatni magát. Tíz meccsből kilenc győzelem, fantasztikus gólarány, ez nyilván önmagáért beszél. Éppen ezért nem volt ez egy könnyű beszélgetés, szívesen kihagytam volna” - mondta Kubatov. 

Máté Csaba természetesen marad a zöldek klubjánál, a szerződése nem lett felbontva és jelenleg is keresik a számára megfelelő helyett. Kubatov Gábor szerint, egyébként a Fradi karakteréhez leginkább passzoló edzőt választották. Mielőtt a végleges választás Sztankovicsra esett volna, komoly előkészítő munkát végzett, százszor végig gondolta a döntést. Több álmatlan éjszakát is okozott ez a helyzet, de nem bánta meg, még a negatív közhangulat ellenére sem. 

 

A jobboldal dolgozott, a baloldal pedig pózolt az atlétikai világbajnoksággal

A hazai szervezésű atlétikai világbajnokság nem csak a sportról szólt. A baloldal rengeteget támadta az eseményt, ha rajtuk múlott volna meg sem valósul. Állandóan gáncsolták a projektet, a hasznot azonban szerették volna lefölözni a sikeres rendezést követően. Baranyi Krisztina teljes mellszélességgel ágált ellene, most az atlétikai stadion a borítóképe, Karácsony Gergely is ott pózolt, sőt, szerinte már neki köszönhetjük a rendezést és a szervezést. 

Ha viccesen akarnék fogalmazni, azt mondanám, hogy már az is értékelendő, hogy a legalább a végén mellénk álltak  – az eljárás természetesen morálisan elítélendő –  de legalább  nem tettek ellene semmit. Nagyon fontos, hogy nem csak egy stadionról beszélünk, az egész esemény egy komoly összefogás eredménye, és háborús időben hozott békét a nemzetek között. Felemelő érzés volt többek között az is, hogy egy ilyen világpolitikai helyzetben női kézilabda BL-döntőt játszottak egy magyar helyszínen, 20 ezer néző előtt, az MVM Dome-ban. Visszatérve a vb-re, Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke elmondta, hogy nem csak akkor voltak benn az emberek a stadionban, amikor a magyar sportoló versenyeztek, hanem végig, és mindig jó hangulatot teremtve szurkoltak. Budapestiként pedig óriási öröm, hogy az eseményt követően az egész környék megszépült, funkciója lett, ahogy az Üllői úti Groupama Arénánál is történt, hiszen a Fradi otthona óriási megújulást  hozott ennek a városrésznek.  Ezen kívül hatalmas büszkeség, hogy egy ilyen fontos sporteseményt Budapestről közvetítenek szerte a világban, ennél nagyobb csodát ritkán lehet látni. ” - árulta el ezzel kapcsolatban a véleményét Kubatov Gábor. 

Jó hírünket vitte a világba a világbajnokság, sok külföldi is elcsodálkozott a remek szervezésen és Budapest szépségén. Kubatov Gábor találkozott az atlétikai szövetség elnökével, az olimpiai bizottság vezetőivel, akik mindannyian csak elismerően tudtak beszélni a magyar szervezésről, a biztonságról, és az itt tapasztalható hangulatról. A magyar atlétikai világbajnokság legjobb ellenpéldája a Bajnokok Ligája döntője, amit Párizsban rendeztek meg, és fényes nappal az utcán fosztották ki az embereket. 

Meglenne az esély, hogy Budapest egy kiváló hely legyen Európában

Miközben a hazai ellenzék külföldről kapja a pénzt és Brüsszel visszatartja a hazánknak járó forrásokat. Hogy áll ez a harc?

„Minden egy eredőre vezethető vissza, hiszen nagyon komoly Soros-hálózat van mögöttük, akik megpróbálják közben Brüsszelt is befolyásolni. A fizetési listájukon 226 uniós  képviselő van , ami szinte hihetetlen és ugyanakkor  ijesztő is. Azt látjuk, hogy az eddigi erőfeszítéseiket kevésnek tartják, és még többet akarnak költeni azért, hogy befolyásolják az európai politikát. Úgy tartja a mondás, hogy aki rendeli a nótát, az fizeti a zenészt. Ne csodálkozzunk tehát azon, hogy nem a magyarok érdekeit védik. Soros György egy üzletember, számára a befolyásszerzés és a pénz a legfontosabb cél. Ha célt érne, akkor minden magyar pénzét elvenné. Az amerikai üzletemberhez köthető civil szervezetek a világon mindenhol a háború pártján állnak, megnyitnák Európa kapuit az illegális bevándorlók előtt, genderkérdésben pedig kérlelhetetlenek.  Ez az, amiről a magyar jobboldalnak beszélnie kell, az emberek tudomására kell hozni az igazságot, hogy milyen elképesztő mennyiségű pénzt költenek el és azt mire fordítják. Persze, az sem elhanyagolható  kérdés, hogy a kampányfinanszírozási tevékenységük nem minősül-e törvénytelennek?” - árulta el Kubatov Gábor.

A nyugati média nincs velünk, az emberek viszont igen

Brüsszelben ez működött, hiszen kilóra megvették Eva Kailit és több más vezető európai politikust is

„Egymás után potyognak ki a csontvázak a szekrényből és még közel sincs vége, beszélhetnénk az eddigi elképesztő korrupció gyanús ügyek mellett a furcsa  vakcinabeszerzésekről is, amelyek úgy hallani, sms-üzenetek formájában történtek,   jó lenne tudni, hogy Von der Leyen, a bizottság elnök asszonya,  mennyire érintett.. Ez utóbbi  pedig csak a jéghegy csúcsa, gondoljuk el, hogy hány ennél jóval keményebb és fajsúlyosabb ügy lehet még a háttérben” - részletezte a Fidesz pártigazgatója.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Két európai uniós NATO-ország is konkrét, egyértelmű világháborús fenyegetést küldött az oroszoknak

origo.hu

Így sodródhat bele egész Európa a háborúba

borsonline.hu

Most már publikus: közös fotóval derült ki, mi van a Házasság első látásra két szereplője között

magyarnemzet.hu

Xavi kimondta a csúf igazságot a Barcelona kínos kudarca után

ripost.hu

Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

mandiner.hu

Debrecenben tüntet anyák napján Magyar Péter – övcsatos plakátokkal várják a helyiek

origo.hu

Borzalmas háborús hírt kaptak a kárpátaljai magyarok

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

Marco Rossi elárulta leghőbb vágyát: Szoboszlaiék így alakíthatnak igazán nagyot az Eb-n

OLDALVONAL

Azóta sem tér magához a világ és a Forma–1: 30 éve halt meg Ayrton Senna

OLDALVONAL

Kritikus hangok, Dárdaiéknál óriási változás fenyeget

OLDALVONAL

Gödörben a Fradi csatára, meddig tart a góltalanság?

OLDALVONAL

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

OLDALVONAL

Csak 33 éves volt: rejtélyes körülmények között meghalt a kosaras

OLDALVONAL

Másfél millió forint: ennyit ér egy magyar hokis felszerelése

OLDALVONAL

Van rajta bugyi? A medence szélén fotózták az egzotikus szépséget