Létrehozva: 2023.08.18.
Módosítva: 2023.08.19.

Világsztárokkal és szórakoztató programokkal indul az atlétikai világbajnokság

Már csak 1 nap és indul Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, kezdődik a budapesti atlétikai világbajnokság. A Nemzeti Atlétikai Központ és a városban zajló helyszínek készen állnak a 9 napos versenyre.

Egy nappal a budapesti atlétikai világbajnokság ünnepélyes megnyitója előtt sajtóeseményen adtak ízelítőt a szervezők a vb hangulatából. A résztvevők láthatták, ahogyan a stadionban éppen zajló edzésen az atlétika szuperhősei felkészülnek, akiket a vb kommentátorai, Hajdú B. István és Méhes Gábor köszöntöttek. A vb díjátadó helyszínén, a Medál Plázában pedig Petúr András ceremónia mester várta őket, a kivetítőkön pedig a vb utcai versenyeinek fő helyszíne, a Hősök tere is bejelentkezett.

Atlétika
 

dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, az atlétikai világbajnokság kormánybiztosa és Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója részvételével zajló eseményen a szervezők bemutatták a vb arculatába öltözött Nemzeti Atlétikai Központot, ahol minden készen áll arra, hogy kezdetét vegye a világ idei legnagyobb sporteseménye.

Azt szeretnénk, hogyha a világbajnokságra kilátogatók felejthetetlen élményekkel gazdagodnának. A szervezés során lépten-nyomon igyekeztünk olyan új ötletekkel előállni, amelyek mind ezt a célt szolgálják a versenyhelyszíneken és persze a szurkolói zónában

 – mondta el a sajtótájékoztatón Schmidt Ádám. Kiemelte, hogy a világbajnokság nem csak erről a kilenc napról szól, hiszen egy ilyen nemzetközi sporteseménynek hosszú távú hatása lehet. - Remélem, hogy az itt tapasztalt életre szóló élményeknek hála minél többen kezdenek majd el rendszeresen sportolni.

Augusztus 19. és 27. között a Nemzeti Atlétikai Központban 202 ország több mint 2100 versenyzője méri össze az erejét. Az atlétika szuperhőseinek heroikus küzdelmeket és talán több új világcsúcsokat is ígérő versengését számos látványos elem teszi majd teljessé.

"Történelmi pillanat lesz szombat reggel 8 óra 50 perckor, amikor elsőként dörren a rajtpisztoly Magyarország és az egész Közép-Európai régió eddigi legnagyobb sporteseményén. Mindent megtettünk és meg fogunk tenni azért, hogy már az első napon nagyon jól érezze magát az a kétszer 35 ezer néző, akik kilátogatnak az atlétikai világbajnokság délelőtti, majd esti programjára. Azt gondolom, hogy ez egy olyan csoda, amit tényleg mindenkinek látnia kell." – mondta Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nzrt. vezérigazgatója. 

A stadion egyik látványos különlegessége az az impozáns, 14 LED kijelzőből álló kapu, amelyen keresztül az atlétika szuperhősei belépnek a versenypályára. Ezen az izgalmas felületen a sportolókat nem versenyszituációban, hanem a személyiségükre jellemző gesztusokon keresztül mutatja meg - ilyen felvezetés korábban még nem volt az atlétikai vb-k történetében. Ugyanitt láthatják majd a nézők azokat a képsorokat is, amelyek archív felvételekkel idézik fel az egyes versenyszámok egykori világklasszisait.

Atlétika
 

Különleges funkciót kap a stadion kijelzője, ahol az eredmények és kisfilmek mellett interaktív videó játék is fut majd, amelyhez a nézők az ott megjelenő QR kód leolvasásával csatlakoznak. Emellett pedig akár az is megeshet, hogy a stadionban helyet foglalók közül néhányan a rájuk hasonlító híresség fotója mellett tűnnek fel az óriás kivetítőn. A versenyek alatt természetesen Youhuu, a racka is kiemelt szerepet kap, akitől a legváratlanabb pillanatokban számíthatunk szórakoztató, humoros, vagy éppen akrobatikus elemekkel tarkított jelenetekre, csínytevésekre. A vb egyedi programeleme lesz még, hogy az egyes versenyszámokat élőzenekar vezeti fel, de nemcsak itt szól majd zene, hanem a versenyszámok között is, amit a közönség soraiból mozgó dj fog szolgáltatni.

A vb arculatba öltözött stadionnal és a városban zajló helyszínek dekorációjával tökéletesen harmonizáló, sportosan elegáns formaruhát viselnek majd az éremátadók, a közreműködő zenészek és a vb ceremóniamesterei is. Az egyedi dizájnú, erőt, magabiztosságot és biztonságot sugárzó kollekciót a budapesti székhelyű, THEFOUR csapata alkotta meg, a vb szervezőbizottsága által kiírt pályázat nyerteseként. A győztest kiválasztó zsűri munkájában a Magyar Divat és Dizájn ügynökség szakmai stábja is részt vett.

De nem csak a pálya történései okoznak majd izgalmat: egy mozgó kamerarendszer megmutatja a nézőknek azokat a pillanatokat is, amelyeket enélkül csak a bennfentesek láthatnának. Így tanúi lehetnek akár a sportolók érkezésének, vagy éppen a verseny előtti ráhangolódás pillanatainak is.

A budapesti atlétikai világbajnokság lesz az első a szabadtéri atlétikai vb-k 40 éves történelmében, amelyen az éremátadás a stadionon kívül lesz. A Nemzeti Atlétikai Központ parkjában, a Medal Plaza koncertszínpadán lépnek dobogóra az érmesek, ennek köszönhetően a szurkolók sokkal közelebbről ünnepelhetik majd a kedvenceiket és igazi fesztiválhangulat jellemzi majd a díjátadót. A Medal Plaza egyúttal egy nyüzsgő, programokkal teli szórakoztató központ is lesz, ahol naponta élőzenei produkciók teszik felejthetetlenné az eseményt. Fellép többek között a Margaret Island, Lotfi Begi, a, Ivan & The Parazol, a Parno Graszt, a Hősök és Yamina is.

Az atlétikai világbajnokság augusztus 19. és 27. között lesz Budapesten. Jegyek a Nemzeti Atlétikai Központban zajló programokra elérhetők a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon. Augusztus 18-án a 23 órán át tartó jegyvásárlási maraton keretében bizonyos jegyek 50 százalékos kedvezménnyel érhetők el, amit a vásárlók az oldalon a „jegymaraton” gombra kattintva érhetnek el.

 

 

origo.hu

Kiderült Koncz Zsuzsa titka, ezért lett ő „európai hazafi"

ripost.hu

Nagy öröm Dárdainak ez a válogatott meghívó: poplegenda kürtölte világgá a hírt

vg.hu

Nem jár mindenkinek az eperszedés: besokallt a tulajdonos, kitiltotta a gyerekeket az eperföldről

ripost.hu

A brit sajtó már teljes realitásként ír a III. világháborúról, térképen mutatják a gócpontokat

vg.hu

Az oroszok váratlan helyen leltek irdatlan nagy olajmezőkre, és még ebből is baj lehet

ripost.hu

Újabb részletek a Magyar Péterhez köthető 8 milliárdos pilótajátékról

mindmegette.hu

Az air fryerek egészségügyi mellékhatásai, amikről senki nem beszél

ripost.hu

Alaposan megváltozott a helyzete, kitálalt Szoboszlai Dominikról a kapitány

ripost.hu

Egyszerűen megállíthatatlanok: ez a négy csillagjegy sohasem adja fel

ripost.hu

VV Virág segítséget kér a követőitől: „Ennél gázabbul nem is lehetne..."

ripost.hu

Átveszik az irányítást az égiek, 3 csillagjegy élete fenekestül felfordul!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

„Betörték az orromat” - Legféltettebb titkairól tárulkozott ki a Fradi úszónője

OLDALVONAL

Marco Rossi elárulta leghőbb vágyát: Szoboszlaiék így alakíthatnak igazán nagyot az Eb-n

OLDALVONAL

Azóta sem tér magához a világ és a Forma–1: 30 éve halt meg Ayrton Senna

OLDALVONAL

Kritikus hangok, Dárdaiéknál óriási változás fenyeget

OLDALVONAL

"Akarja valaki kipróbálni?” – Nemi erőszakra buzdította társait a brutális kapus

OLDALVONAL

"Mennem kell" - családja jelentette be a tragikus hírt, elhunyt a magyar újságíró

OLDALVONAL

Maradona csapattársa volt, elhunyt a válogatott kapusa

OLDALVONAL

Őrjöngenek a szurkolók, botrány a párizsi olimpia miatt