Létrehozva: 2023.08.14.
Módosítva: 2023.08.19.

Már csak 5 nap, koncertek és meglepetések az atlétikai vb-n

Augusztus 19-én elkezdődik Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye, a budapesti atlétikai világbajnokság.

A szervezők a világ legszebb maratonpályáját hozzák létre a Hősök tere – Andrássy út – Bajcsy-Zilinszky út – Roosevelt tér – Lánchíd – Alagút – Várkert bazár útvonalon kialakított 10 kilométeres körpályán, és a Hősök terét a Kodály körönddel összekötő 980 méter hosszú szakaszon már fel is építettek egy, a közvetítést még látványosabbá tevő kábelkamera-rendszert. A budapesti atlétikai világbajnokságot szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Németh Balázs az esemény elején elmondta, két, 40 méter magas és 60 tonnás daru között van kifeszítve ez az egyedülálló, majdnem egy kilométer hosszúságú kábelrendszer.

 

A maratoni versenyek idején a belvárosban, az útvonal mentén több helyen is lesznek majd szurkolói élménypontok, ahol például futópadokat is ki lehet próbálni; de lesznek zenés programok is, amelyeken ismert zenészek, zenekarok adnak koncerteket.

„Élményt adunk az utcai versenyeken is, koncertekkel, meglepetés programokkal várjuk a szurkolókat a verseny teljes útvonalán. Hárommilliárd ember készülékén lesz elérhető a közvetítés a világ legszebb maratoni útvonalán zajló versenyekről, akik közül sokmillióan biztosan végig is nézik majd a maratont. Nemcsak a várost mutatjuk meg nekik, hanem azt is, hogy milyen hangulat, milyen látványos programok várták itt a sportolókat és a közönséget, köztük több egyesület fiatal atlétáit" – mondta Németh Balázs.

A szervezők azt is elárulták, hogy augusztus 26-án reggel a Follow the Violin, másnap reggel pedig a Szakács Gergő Akusztik zenél. De mellettük többek között Miklósa Erika is fellép, a Clark Ádám téren pedig a Magyar Honvédség zenekara is előadást tart.

Mind a hat utcai versenyen (a két maratonon és a négy gyaloglószámban) lesznek magyar atléták a mezőnyben, így bőven lesz kikért szurkolni a magyar durkkereknek is. Ráadásul a világbajnokság is az utcán indul, hiszen augusztus 19-én reggel a férfiak 20 km-es gyaloglásával, a Hősök téren kezdődik meg Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye.

A szervezők segítségül elmondták, hogy a lezarasok.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon és a BKK elérhetőségein folyamatosan lehet tájékozódni az aktuális, időszaki lezárásokkal kapcsolatban, azonban kiemelték, teljes útzár csak a maraton két napjának reggelén lesz.

Németh Balázs a sajtótájékoztató végén hozzátette, a több mint 300 ezer eladott jegynek mintegy felét külföldi állampolgárok vásárolták meg, és Kuvait személyében a napokban a 104. különböző országból is érkezett jegyigénylés, így további egy nemzet képviselője viheti majd haza tervek szerint a pozitív élményeit Budapestről, és terjesztheti a jó hírét Magyarországnak és a magyar rendezésnek.

Elindult az Origo aloldala

Az Origón mostantól külön aloldalon egészen a világbajnokság végéig mindennap olvashatnak az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb hírekről. A világbajnoksággal kapcsolatos fontos információk a kérdések-válaszok rovatban találhatóak meg. Itt az olvasók – többek között – választ kapnak arra, kik lehetnek a budapesti világbajnokság legnagyobb sztárjai, de azt is megtudhatják, hogy miként lehet megközelíteni a stadiont.

A mi hőseink rovatban megszólalnak azok a versenyzők, akik a magyarok közül kiemelkedően szerepelhetnek. Egykori magyar világsztár atléták is elmondják gondolataikat a budapesti világbajnoksággal kapcsolatosan.

Az oldal itt érhető el.

 

Vedd meg a jegyed már most!

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lopott az RTL Klub őrjöngve trágárkodó sztárja, elkapták Manuelt

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

life.hu

Félelmetes titkokat rejt a Mariana-árok: műanyagszemét veszélyezteti a különleges élővilágát

hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

origo.hu

Dadog, makog, összevissza beszél a zavarba jött Cseh "Katka" - videó

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

ripost.hu

Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

Azóta sem tér magához a világ és a Forma–1: 30 éve halt meg Ayrton Senna

OLDALVONAL

Kritikus hangok, Dárdaiéknál óriási változás fenyeget

OLDALVONAL

Gödörben a Fradi csatára, meddig tart a góltalanság?

OLDALVONAL

Gulácsi, vagy Dibusz? Király Gábor is megszólalt az országot izgató kérdésben

OLDALVONAL

Videón méltatják, olimpiai bajnok lehet a Fradi klasszisa

OLDALVONAL

Most jött a hír: hirtelen rosszul lett, intenzívre került a legendás kapus

OLDALVONAL

„Újra és újra kiabáltam a nevét, de nem válaszolt” – pici fiát gyászolja a sztárapuka

OLDALVONAL

„Isten veled” – talpig feketében gyászol Kabát Peti