Létrehozva: 2023.08.07.
Módosítva: 2023.08.08.

Gyorsan fogynak a jegyek az atlétikai-vb-re: már majd' 300 ezer elkelt

Augusztus 19-27. között kerül majd megrendezésre Budapesten az atlétikai világbajnokság. A munkálatok az utolsó percig tartanak, amelyekről Német Balázs, a világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója beszélt részletesebben.

Már csak tizenkét nap és kezdetét veszi az atlétikai világbajnokság, amely a nyári olimpiák és a labdarúgó világbajnokságok után a világ a harmadik legnagyobb és egyben legnézettebb sporteseménye.

A Nemzeti Atlétikai Központ lesz a vb központi helyszíne, de városszerte rendeznek versenyeket
Fotó: Budapest 2023 NZrt.

A gigantikus rendezvény miatt már jó ideje bőszen zajlanak a munkálatok. Az Origo.hu beszámolója szerint a frissen átadott Nemzeti Atlétikai Központ nagy parkolója már megtelt az ott dolgozók autóival, mindenfelé könnyűszerkezetes, a látogatókat kiszolgáló egységeket lehet látni, mialatt a munkások fel-alá járva teszik a dolgukat. A vb központi helyszínét, a több mint 40 ezer nézőt befogadó impozáns stadiont már hetekkel ezelőtt átadták, a magyar atléták pedig fel is avatták az országos bajnokság keretében. Ezen a héten már készül a helyszínen készül a magyar csapat is, amelyik a hivatalos nevezések lezárása előtt, jelen pillanatban, 25 főt számlál. 

Az Origo munkatársai, a helyszínen járva, szót váltottak Németh Balázzsal, a világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatójával, aki beszámolt arról, hol tartanak jelenleg a munkálatok.

 A hétvégén elkezdtük a vb városszerte található több mint 50 hivatalos helyszínének az ellenőrzését. Ebbe beletartozik a reptértől a kongresszusi helyszínen át a 37 szálloda, nem beszélve az edzéspályákról, a Nemzeti Atlétikai Központról és a szurkolói zónákról. Ezeket mind végigjárjuk, és a legapróbb hiányosságot is pótoltatjuk a kollégákkal. Ezt szó szerint éjjel-nappal csináljuk, például az akkreditációs központban éjjel 11-kor fogunk szétnézni, mert akkorra jutunk oda

- mondta el a vezérigazgató: ebből szintúgy az derült ki, a vb kezdetéig rengeteg feladat van még hátra, a szervezők egy pillanatig sem pihenhetnek, kivált a hétvégi nagy viharok után, ami miatt jelentős mennyiségű munkát el kellett napolni. Különösen megnő a feladatok száma majd augusztus 9-ét követően, amikor zárul a nevezés, és ami után be kell osztaniuk a válogatottakat, hogy a tizenegy csapatszálloda közül ki, melyikben lakjon, és kik azok, akiket az előzetes tervekkel ellentétben, máshova kell költözteni.

A nehézségek mellett viszont akadt jó hír is: a jegyek szépen fogynak a nagy eseményre.

Közeledünk a 300 ezer eladott jegyhez, amiben fontos szerepe van YouHuu barátunknak is, akinek köszönhetően a hétvégén tovább erősödött a hazai értékesítés. De ugyanígy továbbra is özönlenek a jegyigénylések külföldről is. Nem kell rá sokat várni, hogy bejelenthessük a 300 ezres mérföldkövet

- jelentette be Németh Balázs.

Augusztus 15-e kulcsdátum a vb előkészületeinek szempontjából: ez az a nap, amikortól már csak akkreditációval lehet belépni a világbajnokság helyszíneire. Szintén aznap nyitnak ki az edzőpályák a Testnevelési Egyetemen, a Honvéd sporttelepén, és persze a NAK melletti új edzőpálya, valamint aznap nyílik a szurkolói zóna is, így addigra, amivel csak lehet, el akarnak készülni a szervezők.

Vedd meg a jegyed már most!

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

Elindult az Origo aloldala

Az Origón mostantól külön aloldalon egészen a világbajnokság végéig mindennap olvashatnak az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb hírekről. A világbajnoksággal kapcsolatos fontos információk a kérdések-válaszok rovatban találhatóak meg. Itt az olvasók – többek között – választ kapnak arra, kik lehetnek a budapesti világbajnokság legnagyobb sztárjai, de azt is megtudhatják, hogy miként lehet megközelíteni a stadiont.

A mi hőseink rovatban megszólalnak azok a versenyzők, akik a magyarok közül kiemelkedően szerepelhetnek. Egykori magyar világsztár atléták is elmondják gondolataikat a budapesti világbajnoksággal kapcsolatosan.

Az oldal itt érhető el.

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar diákokat fenyegettek meg iszlamisták

origo.hu

Magyar Péteren röhög a fél internet

borsonline.hu

Fokozódik a botrány: máris megjött T. Danny válasza az exének, Kecskés Enikőnek

hirtv.hu

Paláver – Rost Andrea egyelőre megúszta: Magyar Péter arra utasította a világhírű énekest, hogy tempósabban énekeljen + videó

metropol.hu

Most érkezett: baleset történt, erre készüljenek a 4-es 6-os villamos utasai

origo.hu

Intim helyzetben fotózták a Házasság első látásra legmegosztóbb házaspárját

mindmegette.hu

Megállíthatatlanul terjed a magyarok körében, egyre többen isszák ezt reggelire

ripost.hu

Magyar Péter így váltogatja álláspontját szinte mindenben

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.beol.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

Marco Rossi elárulta leghőbb vágyát: Szoboszlaiék így alakíthatnak igazán nagyot az Eb-n

OLDALVONAL

Azóta sem tér magához a világ és a Forma–1: 30 éve halt meg Ayrton Senna

OLDALVONAL

Kritikus hangok, Dárdaiéknál óriási változás fenyeget

OLDALVONAL

Gödörben a Fradi csatára, meddig tart a góltalanság?

OLDALVONAL

„Nem érdekelte őket, hogy olimpiai bajnok vagyok” - 75 éves lett a magyar sport legendája

OLDALVONAL

„Könnyek szöktek a szemembe” – Szoboszlai hódolója meghatotta Kloppot

OLDALVONAL

Ötvenen túl is lepedőakrobata a Forma-1 sztárja

OLDALVONAL

"A kezemben marad egy nagy hajcsomó" - nincs sok hátra, rákkal küzd a válogatott focista