Létrehozva: 2023.07.06.

Ibrahimoviccsal bunyózott a bronzérmes magyar lány, fotón a nagy pillanat

Az 53 kilós Patakfalvy Luca a bronzérmet nyert a tekvondósok tornáján a krakkói központú Európa Játékokon. A magyar lány elmesélte, korábban a svéd futballsztárral, Zlatan Ibrahimoviccsal is együtt edzett Los Angelesben.

Azt mondják, könnyű dolga van a júniusi Európa Játékokon harmadik helyezett Patakfalvy Lucának, mert 1989-ben édesapja, Patakfalvy Miklós honosította meg hazánkban ezt a küzdősportot. 

Zlatan Ibrahimovic, Patakfalvy Luca
Zlatan Ibrahimovic és Patakfalvy Luca

"Testvéremmel, Csengével együtt űzzük a tekvandót - mesélte lapunknak Luca. - Háromévesen kezdtem tanulni a körmönfont mozgásokat, a kézzel, lábbal előadott egyenes, forgó és körkörös rúgásokat."

Luca a pályafutása során eddig nyolc K.O.-győzelmet aratott. Az Európa Játékokon megszerzett bronzérme kevés olimpiai segédpontot hozott a konyhára, de a juniorként és felnőttként egyaránt Eb-harmadik, a Corvinus Egyetemet végző MTK-sportoló mindenképpen ott szeretne lenni a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon.

"A jövő év elején rendeznek még kvalifikációs viadalt, teljes erővel erre készülök, hiszen a súlycsoportonként két döntős utazhat az olimpiára."

A két Patakfalvy-leány, Luca és Csenge 2019-ben Los Angeles-ben mélyítette el tekvondó-tudását. Az Egyesült Államokban edzőtáboroztak, és nem akárkivel találkoztak: a 2018-2019-es bajnokságban a Los Angeles Galaxyben futballozó csatárral, a remek küzdősportos svéd Zlatan Ibrahimoviccsal is együtt edzettek.

Zlatan Ibrahimovic, továbbá két fia, Maximilian és Vincent társaságában vettünk részt közös tréningeken, majd a hangulatos, Beverly Hills-ben lévő házukban beszélgettünk. Zlatan svéd élettársa, Helena Seger finom gyümölcsökkel kínált bennünket. Emlékezetes nap volt.


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek