Létrehozva: 2023.07.26.
Módosítva: 2023.07.27.

„A 400 méterbe is bele lehet pusztulni” – lenyűgözte a magyar sztárokat a Nemzeti Atlétikai Központ

Augusztus 19. és 27. között rendezik Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét, a budapesti atlétikai világbajnokságot.

A vb helyszínét, a Nemzeti Atlétikai Központot hétfőn a magyar hírességek próbálhatták ki, 800 métert futottak. Lubics Szilvia hosszútávfutó és ultramaratonista elmondta, elárulta, ő bizony nem számít gyors futónak.

Fotó: ZSIGMOND LASZLO

Nagyon tempófüggő, hogy mit jelent 800 méter futás, mert még a 400 méterbe is bele lehet pusztulni egy magamfajtának, mert nem vagyok gyors futó, nagyon ritkán futok ilyen távot. Maximum úgy, hogy edzésként vannak benne 800 méterek, de itt egész más volt egy ilyen csodálatos stadionban futni. Még soha nem futottam teljes erővel 100 métert, szerintem amikor résztávokat futok, akkor maximum 19 másodperc alatt teljesíteném. Ha a vb-n kéne indulnom, akkor a maratont természetesen vállalnám. 

Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Göd polgármestere elárulta, szerinte egy nap legalább 15-20 kilométer van a lábában.

"Polgármesterként is rohangálok, nem nagyon számolom a kilométereket, néha föl-alá a lépcsőn házon belül, de gondoskodom róla, hogy legyen minél több. Különböző helyszínekre, egyeztetésekre járok. Jelenleg is készülök egy futóversenyre, és minden reggel futok 8-10 kilométert. Szóval egy nap 15-20 kilométer lehet a lábamban."

A labdarúgókra nem jellemző, hogy szeretik a labda nélküli futást, de Lisztes Krisztián, 49-szeres válogatott futballista elmondta, a pályafutása után megkedvelte a futást:

Átéltem sokszor, az én időszakomban elég sokat futottunk labda nélkül. Pláne Németországban nagyon szerették az erdőfutásokat. De itt, a Nemzeti Atlétikai Központban különleges volt, egyrészt azért, mert akikkel futhattam, illetve a stadion miatt. Itt azért más érzést kaptam vissza, mint a német erdőkben. Nekem a Fradiban volt szerencsém erőnléti és atlétikai edzőkkel együtt dolgozni, a stíluson is dolgoztunk. Segített a fociban, hogyan indulsz el, mennyire legyél dinamikus. Miután befejeztem a pályafutásom, megszerettem a futást. Nagy tisztelettel vagyok az atlétika felé.

Elindult az Origo aloldala

Az Origón mostantól külön aloldalon egészen a világbajnokság végéig mindennap olvashatnak az eseménnyel kapcsolatos legfontosabb hírekről. A világbajnoksággal kapcsolatos fontos információk a kérdések-válaszok rovatban találhatóak meg. Itt az olvasók – többek között – választ kapnak arra, kik lehetnek a budapesti világbajnokság legnagyobb sztárjai, de azt is megtudhatják, hogy miként lehet megközelíteni a stadiont.

A mi hőseink rovatban megszólalnak azok a versenyzők, akik a magyarok közül kiemelkedően szerepelhetnek. Egykori magyar világsztár atléták is elmondják gondolataikat a budapesti világbajnoksággal kapcsolatosan.

Az oldal itt érhető el.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt, és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfimaraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes fordulat: ezért halhatott meg Diego Maradona

origo.hu

Megszólalt a Bőnyben megkéselt diák édesanyja - ezt mondta a támadóról

mandiner.hu

Videón az ember, aki felmászott a Szabadság-hídra (VIDEÓ)

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

origo.hu

A pornómodell Molnár Anikó még több pénzt akar keresni a meztelen képeivel

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

magyarnemzet.hu

Cseh Katalin budapesti városokról beszél, belezavarodott a mondanivalójába + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

Azóta sem tér magához a világ és a Forma–1: 30 éve halt meg Ayrton Senna

OLDALVONAL

Kritikus hangok, Dárdaiéknál óriási változás fenyeget

OLDALVONAL

Gödörben a Fradi csatára, meddig tart a góltalanság?

OLDALVONAL

Gulácsi, vagy Dibusz? Király Gábor is megszólalt az országot izgató kérdésben

OLDALVONAL

Videón méltatják, olimpiai bajnok lehet a Fradi klasszisa

OLDALVONAL

Most jött a hír: hirtelen rosszul lett, intenzívre került a legendás kapus

OLDALVONAL

„Újra és újra kiabáltam a nevét, de nem válaszolt” – pici fiát gyászolja a sztárapuka

OLDALVONAL

„Isten veled” – talpig feketében gyászol Kabát Peti