Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2023.06.14.

Szuper hírt kapott Dárdai a Balatonnál

Óriási a jövés-menés a Bundesliga élvonalából kiesett Hertha játékoskeretében. Két héten belül kezdődik a nyári felkészülés. Dárdai Pál addig is dörzsölheti a tenyerét a legfrissebb hír hallatán.

Kevesebb mint két hete maradt Dárdai Pálnak arra, hogy a feleségével és kiskutyájukkal a Balatonnál rápihenjen a Hertha felkészülésének június 26-i rajtjára. A német labdarúgó-Bundesliga másodosztályába kiesett berlini klub vezetői addig gőzerővel dolgoznak az élvonalban leszerepelt játékoskeret átalakításán. A hírek szerint megvan a Hertha első nagy fogása, aki az olasz bajnok, Bajnokok Ligája-negyeddöntős Napolitól érkezik.

Dárdai Pál új vezérre számíthat a Hertha középpályáján Diego Demme személyében
Dárdai Pál új vezérre számíthat a Hertha középpályáján Diego Demme személyében     Fotó: AFP

Miután az eladósodott Hertha megkapta a klublicencet, Benjamin Weber sportigazgató hozzáláthatott az eladásokhoz és az igazolásokhoz a Dárdai megszabta iránymutatással. Vagyis a fiatal, elsősorban saját nevelésű tehetségekre, és melléjük a jóllakott zsoldosok helyett tapasztalt, de még sikeréhes futballistákra építve a keretet. Utóbbiak közé tartozhat az első nagy fogásnak ígérkező Diego Demme, aki a Napolitól térhet vissza Németországba. 

A német válogatottban is szerepelt, 31 éves középpályás három éve Lipcséből igazolt az olaszokhoz, ott azonban nem jöttek be a számításai, idén alig játszott. Így Berlinben nagy bizonyítási vágy munkálhat benne. Német sajtóértesülés szerint már megállapodtak vele a Hertha vezetői. A 2026-ig szóló szerződése értelmében jelentősen kevesebb fizetésért szegődik a Dárdai-csapathoz, mint amennyit (évente nettó 2,5 millió eurót, azaz 930 millió forintot) Nápolyban keresett az olasz anyától született német focista.

A Hertha eddigi alapemberei közül már biztosan távozik Omar Alderete (Getafe), Santiago Ascacibar (Estudiantes), Chidera Ejuke (CSZKA Moszkva), Sztevan Jovetics (?), Maximilian Mittelstädt (Stuttgart) és Lukas Ullrich (Mönchengladbach), Kevin-Prince Boateng pedig visszavonul. Minden bizonnyal lelép Oliver Christensen kapus, a középpályáról Lucas Tousart és Suat Serdar, valamint a támadó Dodi Lukebakio is, akikért szép pénzt kaszálhat a legatyásodott berlini klub. Helyettük eddig csak Fabian Reese (Kiel) és Gustav Christensen (Midtjylland) érkezett ingyen, és a kiszemeltek közé tartozik Marius Gersbeck (Karlsruhe), Ahmet Arslan (Dresden) és Donis Avdijaj (Hartberg).

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek