Létrehozva: 2023.05.06.

Bombaerős tornán készül a vb-re a magyar válogatott

Fontos meccsek jönnek vasárnap.

A magyar minifutball-válogatott gőzerővel készül az október végén, az Egyesült Arab Emirátusokban található Ras Al Khaimahban megrendezésre kerülő világbajnokságra. Nagy Lajos szövetségi kapitány csapata ennek első fontos állomásaként vasárnap és hétfőn nemzetközi tornán vesz részt a szlovákiai Galántán - írja az Origo

Bombamezőny jött össze a galántai felkészülési tornán. A magyar válogatott az A jelű csoportba került az Egyesült Államok és Bulgária mellett. A nemzetközi kupán hat ország válogatottja vesz majd részt, a B-csoportban a házigazda Szlovákia mellett az Eb második Románia, valamint Anglia kapott helyet. Hétfőn a helyosztók kerülnek majd megrendezésre.

 

Nagy Lajos rangos nemzetközi tornán mérheti föl, hol tart jelenleg a vb-re készülő válogatott, Forrás: facebook.com/eurominifootball

"A nemzetközi minifoci rendezvények nagyszerű lehetőséget adnak arra, hogy népszerűsítsük a minifocit hazánkban, illetve világszerte is. Galántán hat nagyon erős válogatott lesz, mindegyik a világ TOP 12 csapatához tartozik. Idén októberben mindannyian részt vesznek majd a világbajnokságon, így ez jó próba lesz a játékosoknak. Jó lesz látni, hogyan állnak a felkészülésben ezek a csapatok" - mondta a nemzetközi szövetségnek adott nyilatkozatában a házigazda Szlovák Minifutball Szövetség elnöke, Peter Kralik.

 

A nagy megmérettetés előtt megszólalt a magyar minifoci-válogatott szövetségi kapitánya, Nagy Lajos is, aki már nagyon várja a tornát.

"Tökéletes alkalom ez a torna arra, hogy az új, kibővített keretet felmérjem, az új játékosokat rendkívül erős csapatok ellen teszteljem. Összesen négy meccset játszunk két nap alatt, mindenkinek számos játékperc fog jutni. Több hónap van még a világbajnokságig, rengeteg időnk van arra, hogy kialakítsuk a legütőképesebb keretet. A galántai Nations Games remek lehetőség lesz a magyar minifutball-válogatott bő keretének tesztelésére bombaerős ellenfelek ellen."

 

 

"Nagyon örülök neki, hogy újra ott vagyok a válogatott keretében. Négy kapussal készülünk, igyekszek majd a jó teljesítményt nyújtani. Nagyon örülünk neki, hogy ilyen színvonalas tornán vehetünk részt. Két erős csapattal kerültünk össze a csoportban, igyekszünk a lehető legjobb eredménnyel továbbmenni" - mondta Bohony Bálint, aki a kassai Eb-n is a válogatott tagja volt.

 

A magyar válogatottnak idén új csapatkapitánya lett, Nagy Lajos szövetségi kapitány a korábban már vb-n és Eb-n is szereplő Barabás Miklósnak adta ezt a megtisztelő pozíciót.

"Igyekszem minél jobban meghálálni, hogy én lettem a válogatott csapatkapitánya. Jól halad a felkészülés, de még az út elején járunk. Jó erőfelmérő lesz a torna, végre láthatjuk, hogy hol is tartunk. Sok játékosnak ez lesz az első válogatott fellépése. Nagy dolog, hogy az Egyesült Államok ellen is pályára léphetünk, nem sokaknak adatik ez meg, mivel maximum világbajnokságon tudunk velük találkozni, mivel nagyon ritkán jönnek Európába. Nagyon jó tornát és szoros meccseket várok" - mondta Barabás Miklós.

 

"Még a felkészülés elején járunk. Sok az új játékos a válogatottban, így még most kezdtük el gyakorolni a különböző mozgásokat, taktikai elemeket. A tornától azt várom, hogy minél jobban összecsiszolódjon majd a csapat.

Sok a fiatal a keretben, így mozgékonyabb lett a válogatott, de még időre van szükségünk. Próbáljuk majd kihasználni az erősségeinket, a sok futást, a passzjátékot, de a távoli lövésekkel is nagy veszélyt jelenthetünk az ellenfelekre" - árulta el a válogatott játékosa, Lovász Bence.

 

EMF NATIONS GAMES
Időpont: május 7-8

A magyar minifutball válogatott kerete:
Kapusok: Benke András, Bohony Bálint, Tajti Bence, Wittner Máté
Mezőnyjátékosok: Barabás Miklós, Bene Zoltán, Bozsoki Imre, Cseri Gergő, Csoszánszki Dávid, Dunai András, Fülöp Viktor, Győri Barnabás, Hadházi Sándor, Hrabovszki Zoltán, Jáger Roland, Kozó Viktor, Lovász Bence, Nagy Dániel, Nádasi Kornél, Talabér Attila, Zámbó Tibor
Másodedzők: Nagy Gábor, Trencsényi János
Szövetségi kapitány: Nagy Lajos

A magyar válogatott csoportmérkőzései:
05.07. 13.30. Egyesült Államok
05.07. 16.45. Bulgária

Hétfőn a helyosztók kerülnek megrendezésre, a teljes program a linkre kattintva érhető el.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rendkívüli bejelentés érkezett a hazai üzemanyagárakról

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

mandiner.hu

Újabb fogadást tartott Pressman: mutatjuk, ezúttal kiket hívott meg a nagykövet

metropol.hu

Házasság első látásra: Bogi felfedte az igazságot

hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

origo.hu

Megszólalt a megcsalásról a Marics Petivel összehozott énekesnő

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: etikai kérdéseket is felvető fiaskó csúfítja Gál J. Zoltán fővárosi tevékenységét

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

Azóta sem tér magához a világ és a Forma–1: 30 éve halt meg Ayrton Senna

OLDALVONAL

Kritikus hangok, Dárdaiéknál óriási változás fenyeget

OLDALVONAL

Gödörben a Fradi csatára, meddig tart a góltalanság?

OLDALVONAL

Gulácsi, vagy Dibusz? Király Gábor is megszólalt az országot izgató kérdésben

OLDALVONAL

"Kellett ez a pofon" - kitálalt a botrány után a hokisok kapitánya

OLDALVONAL

Most kaptuk: azonnal műteni kell az 56-szoros magyar válogatott játékost

OLDALVONAL

Szoboszlai nem kertelt, ezért tartják őt a legrosszabbnak

OLDALVONAL

Klubja közölte: elhunyt a legendás válogatott labdarúgó