Létrehozva: 2023.02.17.
Módosítva: 2023.02.17.

„A maga módján megnyerte a harcot”: Meghalt a legendás sportoló, Gulácsiék is gyászolják

Érzelmes búcsút vettek családtagjai az egykori világbajnoktól. Hiába küzdött évekig hősiesen, elhunyt Gulácsi Péterék korábbi edzője.

Szerző MM

Hatodik éve küzdött a leukémiával, de csütörtökön feladta a harcot Tim Lobinger szervezete. A fedettpályán és szabadtéren is világbajnoki címet nyert, Eb-aranyérmes egykori rúdugró klasszis 50 évesen hunyt el Münchenben.

Egyszer már úgy tűnt, legyőzte a rákot, de újra megtámadta a végzetes betegség
Egyszer már úgy tűnt, legyőzte a rákot, de újra megtámadta a végzetes betegség   Fotó: AFP

Lobinger családja megható közleményt adott ki:

A legendás rúdugró szerettei körében békésen elaludt, nem elvesztette a harcot, hanem a maga módján megnyerte

– fogalmaztak többek között.

A remek sportembernél 2017-ben diagnosztizálták a fehérvérűséget. Akkor őssejtterápiával elejét vették a betegségnek, Lobinger írt is egy könyvet „Veszíteni nem opció” címmel, amelyben a gyilkos kór elleni küzdelméről írt. 2020-ban azonban újra megtámadta szervezetét a vérrák.

„Már nem fogok meggyógyulni. Túl agresszív a rákom” nyilatkozta tavaly októberben, amikor a lánya unokával ajándékozta meg.

Sikeres atléta-pályafutása után tévéshow-kban is szerepelt, majd 2012-től 2016-ig erőnléti edzőként dolgozott az RB Leipzig labdarúgócsapatánál, rövid ideig együtt dolgozott Gulácsi Péterrel és Orbán Willivel is (később többek között a Bayern München sztárját, Joshua Kimmichet segítette).

„Tim 2012 és 2016 között volt klubunk erőnléti edzője, és örökre az RBL család tagja marad. Legmélyebb együttérzésünk a családjának és a barátainak. Nyugodj békében, Tim!” – közölte az RB Leipzig.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek