OLDALVONAL

Szerző Ripost

2 hónapja

Tragédia az edzésen: szurkolókra omlott a stadion - Videó

Egy pillanat alatt dőlt össze a stadion tetőszerkezete. Valószínűleg nem bírta el a rátelepedett szurkolók súlyát, ezért következett be a tragédia.

Szerző Ripost

Összegyűltek a szurkolók, hogy megünnepeljék a chilei labdarúgó-bajnokság első osztályának éllovas klubja, a Colo Colo stadionja megnyitásának 33. évfordulóját. A jeles nap alkalmából pedig a focicsapat nyílt kapus edzést tartott, amivel a vasárnap esedékes Universidad Católica ellen mérkőzésre készültek volna fel.

Fotó: Twitter

Ám a több mint 45000 férőhelyes stadion épp aznap adta fel a szolgálatot. A törmelékek egyenesen a Colo Colo szurkolótáborára zuhantak.

Távolról láttuk, és közelebb mentünk, hogy megnézzük, mi történt, és hogy szükség van-e segítségre, ha vannak sérültek” – emlékezett vissza Edmundo Valladares a klub korábbi elnöke a tragédia pillanataira.

A felvételek alapján megállapítható, hogy a lelátó tetején található reklámtáblákon lévő nézők okozhatták a katasztrófát, ugyanis ezek az elemek nem bírták a túlzott teherbírást - írja a Mirror.

A lelátón kialakult káosz után azonnal felfüggesztették a nyilvános edzést, a jelentések szerint pedig az egészségügyi személyzet hamar készen állt a sérült szurkolók ellátására: összesen tizennégy ember ápolására volt szükség.

„Amikor felmentünk a pályára, volt egy megjegyzés, hogy valami történt. Remélem jól vannak az érintettek. Vasárnap az emberek eljönnek szurkolni, hogy élvezzék ezt. Engem személy szerint kicsit dühít, hogy az emberek nem tudnak viselkedni. Kicsit fárasztó tud ez lenni. Nekik és nekünk is szükségünk van arra, hogy minden fél jelen legyen. Remélem, ez nem fordul elő még egyszer” - kommentálta Maximiliano Falcon a Colo Colo csapatának játékosa a történteket.


 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!