OLDALVONAL

Szerző Ripost

2 hónapja

A legvéresebb sportesemény: több mint százan meghaltak egy focimeccsen

Legalább 129-en meghaltak és mintegy 180-an megsérültek egy focimeccsen Indonéziában.

Szerző Ripost

Legalább 129-en meghaltak és mintegy 180-an megsérültek egy focimeccsen Indonéziában, miután a játék végén a szurkolók elözönlötték a pályát - közölték a helyi hatóságok vasárnap. A zavargások azt követően kezdődtek, hogy a malangi Arema FC hazai pályán 3-2-re kikapott a szurabajai Perszebajától.

Fotó: Pixabay


A vereség miatt csalódott szurkolók üvegekkel és egyéb tárgyakkal dobálták meg a focistákat és a játékvezetőket, majd elözönlötték a pályát, követelve, hogy a csapat vezetése adjon magyarázatot a fiaskóra, ugyanis az Arema 23 éve nem kapott ki hazai pályán. A zavargások a stadionon kívül is folytatódtak, ahol a szurkolók felgyújtottak öt rendőrautót. A rohamrendőrség könnygázzal válaszolt az erőszakra, amelynek használatát a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség betiltotta a stadionokban. Ezt követően tört ki a pánik. A szurkolók a kijárat felé rohantak, de a lökdösődésben sokan a földön végezték. Harmincnégy ember - köztük két rendőrtiszt - még a helyszínen meghalt. Egyes médiaértesülések szerint gyermekek is vannak az áldozatok között.
 

Több mint háromszáz embert szállítottak kórházba, de közülük sokan életüket vesztették út közben vagy a kezelés során - mondta el Nico Afinta, Kelet-Jáva rendőrfőnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján. Hozzátette, hogy az áldozatok száma tovább emelkedhet, mert sok sérült állapota súlyos.  Úgy tudni, hogy a stadion túlzsúfolt volt, 42 ezer jegyet értékesítettek 38 ezer férőhelyre.

Ez volt az egyik legvéresebb sportesemény a futball történetében.
  

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!