2 hónapja

A Dunai Regatta fontosságát hangsúlyozta a sportállamtitkár

Az egyetemi sportélet erősítése kiemelt jelentőséggel bír.

Az egyetemi sportélet erősítése a sportért felelős államtitkárság számára kiemelt jelentőségű, és az élethosszig tartó sportolás legalább annyira fontos, mint az élethosszig tartó tanulás - jelentette ki a szervezők tájékoztatása szerint Schmidt Ádám szombaton, amikor megnyitotta a hetedik Dunai Regattát.

Fotó: Balogh Dániel

"Minden olyan kezdeményezést támogatni szükséges, ami közelebb viszi a fiatalokhoz a sportolás lehetőségét" - mondta a sportért felelős államtitkár, hozzátéve, hogy a Nemzeti Sportügynökség szervezésében olyan komplex rendezvény jött létre, amely nemcsak a sportolás népszerűsítésében játszik szerepet, de előtérbe helyezi az egészséges életmód fontosságát is.

Fotó: Balogh Dániel

Beszélt arról is, hogy a sportolás olyan eszköztárat jelent, amelyet az élet más területén is sikerrel lehet alkalmazni, mert többek között fejleszti a szociális és érzelmi képességeket, bővíti az egyén szociális kapcsolatrendszerét, megtanít alkalmazkodni, konfliktushelyzeteket kezelni, valamint segít a siker és kudarc feldolgozásában.

A magyar felsőoktatási intézmények legkiválóbb evezős és sárkányhajós csapatai részére kiírt Dunai Regatta szombaton és vasárnap a Margit hídtól, illetve a Vigadótól a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi épületéig tartó szakaszon zajlik. A versenyeket edukációs, szórakoztató, egészségmegőrző és sportprogramok egészítik ki.

Fotó: Balogh Dániel
Fotó: Balogh Dániel
Fotó: Balogh Dániel

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!