OLDALVONAL

Szerző Ripost

2 hónapja

Kiderült Marco Rossi titkos terve: világhírű csapat kispadjára pályázik

Olasz szövetségi kapitányunk egy hazájában adott interjúban árulta el a terveit.

A közelgő magyar-olasz Nemzetek Ligája-meccs (hétfő, 20.45, tv: M4 Sport) apropóján Marco Rossi terjedelmes interjút adott hazájában a La Repubblica című napilapnak. A magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya többek között arról is mesélt, hogy edzőként sosem volt szerencséje hazájában (csak harmad- és negyedosztályú klubok kispadjáig jutott), és valóságos áldás volt neki, amikor tíz évvel ezelőtt Magyarországra szegődött a Honvéd hívására. 

Rossi immár 10 éve Magyarországon halmoz sikert, sikerre - de később szívesen hazatérne
Rossi immár 10 éve Magyarországon halmoz sikert, sikerre - de később szívesen hazatérne Fotó: Szabolcs László / Ripost

– Mióta 2012-ben Magyarországra kerültem, végre nálam is elkezdett forogni a szerencse kereke – mondta Rossi, hozzátéve: a magyar szövetséggel kötött, 2025-ig érvényes szerződése tartalmaz ugyan egy záradékot a korábbi távozása feltételeiről, de az ajánlatai ellenére nem áll szándékában addig más munkát vállalni.

A beszélgetés végén Rossinak szegezték a kérdést, mit szólna, ha ott fejezhetné be az edzői pályafutását, ahol futballistaként kezdte, és elárulta "titkos" tervét:

Ha egy napon a Torino edzője lehetnék, valóban tökéletes lezárása lenne egy körnek, amely onnan indult, amikor a nagyapám először elkísért a Filadelfiába

– utalt a nagy múltú FC Torino legendás stadionjára Rossi.

Az 58 éves szakember korábban, még a 2017-es kispesti bajnoki címe felé menetelve – az emlékek miatt elérzékenyülve, zokogva –  a Ripostnak mesélt imádott nagyapjáról, Ginóról, aki hajdan a "Nagy Torino" (Grande Torino) rajongója volt. Miután az 1940-es években sorozatban ötszörös olasz bajnok kedvencei 1949-ben repülőgép-szerencsétlenség áldozatai lettek, Rossi papája Puskás Ferenc, az 50-es évekbeli "Nagy Honvéd" és a magyar Aranycsapat játékában lelt vigaszra. Később sokat áradozott róluk az unokájának, akit évekig kísért a családi otthonhoz közeli Torino pályáira, hogy Marco ott végigjárja a szamárlétrát egészen az olasz élvonalbeli bemutatkozásáig.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!