1 hónapja

Döbbenetes összeg, ennyibe kerül Schumacher kezelése

Hiába a szigorú hírzárlat, ismert, hogy mennyit költ Michael Schumacher családja a hétszeres világbajnok felépülésére.

Szerző ripost

2013. december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet a Forma–1-es legenda, Michael Schumacher. Két életmentő műtét és több hónapos kórházi kezelés után, 2014 júniusában a családi házban, Svájcban folytathatta a rehabilitációt.

Így ünnepelte Schumacher az 1998-as mogyoródi bravúrját
A Ferrarival öt világbajnoki címet szerzett Michael Schumacher Fotó: AFP

Az angol Sun megírta, a hétszeres világbajnok felépülésére elképesztő összeg megy el, hetente 115 ezer fontba (53 millió forint) kerül a rehabilitációs program. A költségek fedezésének érdekében a család egy jachtot és a norvégiai nyaralóházat is eladott azért, hogy ki tudja fizetni a terápiát.

2019-ben őssejtinfúziót kapott a sportember, később pedig őssejtbeültetéssel próbálkoztak volna. Eredetileg 2020-ban került volna sor a kísérletre, ez azonban a koronavírus-járvány miatt 2022-re csúszott. Ebben az évben kezelőorvosa, dr. Philippe Menasche elmondta, Schumacher szívéből sejteket juttatott át a hétszeres világbajnok agyába, ezzel pótolva a sérült idegeket.

Dr. Nicola Acciari, olasz idegsebész elárulta, Schumacher izomdegenerációtól és csontritkulástól is szenved, a legfontosabb cél a német idegrendszerének regenerálása. Az őssejtterápia sikeressége egyelőre rejtély, a család szinte semmilyen információt nem oszt meg a legenda állapotáról.

Szerző ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!