Orbán Viktor részletesen kifejtette a gazdasági semlegesség legfőbb pontjait

INSIDER
Létrehozva: 2022.03.03.

Tíz éve dolgozik a gyerekekért a világbajnok magyar sztár

Balogh Gábor célja a szebb, boldogabb, egészségesebb élet a fiatalok számára.

Az idén lesz tíz éve, hogy a korábbi nyolcszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes öttusázó, Balogh Gábor lett a Magyar Diáksport Szövetség elnöke. 

"Elsősorban nem olimpiai bajnokokat akarunk nevelni, hanem egészséges, sportot szerető és űző fiatalokat, akik úgy nőnek fel, hogy a testmozgás a mindennapjaik része. Ezzel a céllal szeretnénk programjainkat a következő években valamennyi magyarországi iskolába és minden magyar gyerekhez eljuttatni."

- ezt a Ripostnak nyilatkozta Balogh Gábor, aki tizedik éve dolgozik a fiatalokért. Az olimpiai ezüstérmes, nyolcszoros világbajnok öttusázó tizedik éve elnöke a Magyar Diáksport Szövetségnek, 2017 óta pedig egyben a Nemzeti Diák Hallgatói és Szabadidősport Szövetség elnöke tisztét is ellátja

Balogh Gábor Budapesten is nyert vébét, Fotó: Nemzeti Sport

A korábbi kiváló sportoló büszke arra, hogy irányításával sokat fejlődött a szervezet.

"Tíz éve vagyok elnök, és akkor százhatvanhat milliós költségvetéssel vettem át a szövetséget, és szerencsére, a kormány támogatásával, ma már háromszor ennyi pénzből gazdálkodhatunk – mondta Balogh, aki a folyamatos fejlődés ellenére tudja, sok-sok munka vár még rájuk. -A legtöbb magyarországi iskolával szoros kapcsolatban vagyunk, jelentős szerepünk van abban, hogy a gyerekek számára biztosított legyen a megfelelő mennyiségű és minőségű testmozgás lehetősége. Például sikerült elérnünk, hogy az Európai Diáksport Napja keretében a kontinens országaiban egyszerre mintegy hárommillió gyerek mozog minden évben. Ez a tematikus nap a mi kezdeményezésünk alapján vált az Európai Sporthét legnagyobb eseményévé, amelyre büszkék vagyunk. Emellett rendszeresen szervezünk ún. diáksportfesztiválokat, amelyek igen népszerűek a gyerekek körében."

Ezeken az eseményeken általában egy-másfél órában az iskolai tornatermekben, csarnokokban több sportágat is megismerhetnek, kipróbálhatnak a gyerekek, szivacskézilabdát, futsalt, kosárlabdát, pingpongot és még lehetne hosszasan sorolni.

Fotó: Dömötör Csaba

Balogh Gábor szerint fontos, hogy nem csak bajnokokat kell nevelniük.

"Van feladat bőven, de hát mi ezért vagyunk. Talán a legfontosabb, hogy az esetleges kudarcélménytől megkíméljük a gyerekeket, átsegítsük őket a buktatókon. Így például a tornaórán ne a padon üldögéljenek, hanem igenis kapcsolódjanak bele az órákba. Az eddigi tapasztalataink azt mutatják, hogy komoly igény van az ilyen mozgásprogramokra, amelyekben azok a gyerekek is örömmel részt vesznek, akik a hagyományos iskolai versenysport keretében nem jutnának annyi mozgáslehetőséghez."

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek