12 hónapja

Döntöttek az orvosok, ez vár most Milák Kristófra

Az olimpiai bajnok úszó koronavírus fertőzése után járt kardiológusnál.

Mint arról beszámoltunk, a tavalyi őszhöz hasonlóan ismét koronavírusos lett Milák Kristóf. Az olimpiai bajnok úszó szerencsére azóta negatív tesztet produkált, úgyhogy újra elkezdte az edzéseket. Előtte azonban kardiológushoz kellett mennie, hogy az orvosok mondják ki, alkalmas a sportolásra.

Fotó: MTI

„Az orvosok kimondták, hogy elkezdheti a munkát – persze csak szép fokozatosan terhelhetjük őt” – árulta el a Nemzeti Sportnak Kristóf új edzője, Virth Balázs.

Persze a betegség sokat kivett az úszóból, aki ezért most kezdheti újra a teljes alapozást, mellyel októberben elstartolt.

„Kezdhetünk mindent elölről„ – vallja az edző. Hathetes munka volt Kristófban a kazanyi Európa-bajnokság előtt, vagyis oda sem érkeztünk csúcsformában, de úgy gondoltuk, edzésnek is kiváló lesz a verseny. Tudtuk, hogy utána jön az országos bajnokság Kaposváron, két hét edzőtábor Hódmezővásárhelyen, úgy számoltunk, hogy ezzel jól fel is készülünk a decemberi rövid pályás világbajnokságra. Csakhogy közbeszólt a koronavírus-fertőzés, mert mire elérünk odáig, hogy Kristóf teljes intenzitású munkát végez, rajtol a vébé Abu-Dzabiban.”

Virth nem tagadta, Milákot lelkileg megviselte a betegség és a kihagyás, az csak később dől el, hogy elindul-e Ázsiában a rövidpályás világbajnokságon.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!