10 hónapja

Koronavírus a magyar csapatban, itt vannak a részletek

Egy úszónak hosszabb időre Kazanyban kell maradnia, mégpedig karanténban.

Koronavírusos fertőzés miatt kazanyi karanténban kell maradnia Burián Katának. A rövidpályás Eb-n résztvevő összes magyar csapattagot tesztelték, csak az ő tesztje lett pozitív.


Fotó: MTI

A szövetség közleményben számolt be a fejleményekről:

„A pénteken elvégzett PCR-tesztek eredménye alapján a kazanyi rövidpályás úszó Eb szervező-bizottságának vezető orvosa arról tájékoztatta a magyar delegációt, hogy Burián Kata Covid-19 fertőzése beigazolódott, ezért ő 14 napra karanténba kerül. Ezt az időt a csapat szálláshelyén, a Hotel Korsztonban kell eltöltenie, ahol háromnaponta tesztelik – amennyiben bérmelyik soron következő teszt negatív eredményt hoz, a következő nap hazatérhet.

A Magyar Úszó Szövetség természetesen fedezi a kint-tartózkodás költségeit, valamint kapcsolatba lépett a Külügyminisztériummal, hogy a karantén ideje alatt az oroszországi diplomáciai képviselet munkatársai is tartsák a kapcsolatot Katával.

A válogatott többi tagjának, illetve a szakmai és egészségügyi stáb tagjainak tesztjei ugyanakkor egyformán negatív eredményt hoztak, így az utolsó két napon mindenki folytathatja a versenyzést. Ez alól egyedül Mihályvári-Farkas Viktória a kivétel, aki Kata szobatársaként az Eb egészségügyi protokollja szerint közeli kontaktnak minősül, így a továbbiakban nem léphet be az esemény helyszínére. Mivel valamennyi tesztje negatív eredményt hozott, ezért engedélyt kapott arra, hogy a mai nap hazatérjen, ezért ő a nap folyamán visszarepül Budapestre.” – írta a MÚSZ.

Az Európa-bajnokság vasárnapig tart.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!