10 hónapja

„Sajnos volt idő rákészülni” – Benedek Tiborra emlékezik csapattársa

Az olimpiai bajnok kapus számára igazi példakép volt a legenda.

Másfél éve hunyt el, de még mindig felfoghatatlan Benedek Tibor tragédiája. A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó a sportág történelmének legnagyobb kiválósága volt, ezt bizonyítja az is, hogy kortársai is példaképként tekintenek rá. Ezt vallja Szécsi Zoltán korábbi kapus is, aki Benedekkel nyert három olimpiai bajnoki címet is.


MTI Fotó: Czagány Balázs

„Sajnos volt azért időnk rákészülni, elfelejteni soha nem fogjuk. Túltenni pedig nem tudom igazából magam rajta. Amikor megkérdezik, mindig túl messzire kezdek el gondolkozni – nyilatkozta az Origónak Szécsi. – amikor megismertem Benedek Tibort, mint sportembert és együtt játszottam vele a válogatottban, akkor úgy 2002 környékén fogalmazódott meg bennem, hogy igen, nekem van példaképem, és az Benedek Tibor. Sajnos itt hagyott minket, a jövőben már nem lesz előttem olyan példa, amit egyszerűen csak követni kell.”

Szécsi Zoltán Sydneyben, Athénban és Pekingben nyert olimpiai bajnoki címet a válogatottal, mindannyiszor Benedek Tibor csapattársaként. Együtt világbajnokságot is nyertek.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!