Marco Rossi rendesen kipakolt, nagyon kiosztott pár játékost

Nem nehéz kitalálni, kiknek szól az Eb-re készülő magyar fociválogatott szövetségi kapitányának üzenete. Mi válthatta ki ezt éppen most?

A közelmúlt történései (például eddigi pályaedzője, Giovanni Costantino távozása) és talán a válogatott összetételét érő krikikák is arra sarkalhatták Marco Rossit, hogy szokatlanul éles szavakkal magyarázza el az alapvető válogatási elveit. A jövő pénteken kezdődő, részben budapesti Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott szövetségi kapitánya alig leplezve, éles szavakkal üzent korábbi játékosainak, akiknek a döntéseiben csalódott.

Rossi beolvasott azoknak, akik szerinte csak a szavak szintén elkötelezettek a válogatott mellett
Fotó: Szabolcs László / Ripost

Olasz kapitányunk elmagyarázta, hogy csak olyanokkal – legyen az labdarúgó vagy stábtag – dolgozik együtt a magyar válogatottnál, akik a szavakon túl a tetteikkel igazolják elkötelezettségüket.

„Az életben a legfontosabb a lojalitás. A hűség. A kezdetek óta hangoztatom, hogy csak olyan játékosokkal dolgozom együtt, akik motiváltak, és nem csak a szájuk jár, hanem tettekkel is alátámasztják ezt. Mert az egy dolog, hogy megy a szöveg: »Számomra a válogatott az első!«. De a szakmai döntések ehhez képest mást tükröznek. Olyankor látni azt, hogy ezek csak üres szavak”

- utalt vélhetően azokra a korábbi kerettagokra, akik – mint például az Eb-keretből kihagyott Dzsudzsák Balázs – az NB II-be igazoltak.

De Rossi nem csak a focistákkal, de magával és a segítőivel kapcsolatban is elvárja a teljes elkötelezettséget. Ezért történt váltás a stábban nem sokkal az Európa-bajnokság előtt, és vette át az MTK ajánlatát elfogadó Giovanni Costantino helyét Gera Zoltán – emeli ki az M4 Sport.

„Ha én motivált játékosokat akarok, akkor elsősorban nekem kell motiváltnak lennem. Ha a fiamat arra nevelem, hogy ne káromkodjon, de én megengedek magamnak egy-két csúnya szót, akkor rossz példával járok el. Hogyha Costantino aláír az MTK-hoz, onnantól kezdve nem tud az Eb-re koncentrálni, mert számára az MTK jelenti a prioritást. És nem tud száz százalékot adni a válogatottnál. Így helyesen döntött, amikor elköszönt tőlünk. Megy a maga útján, amit választott, mi pedig folytatjuk, amit elkezdtünk”

- mondta Marco Rossi, aki öt éve dolgozott együtt a masinisztából és fociultrából lett tehetséges futballszakemberrel.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!