Elképesztő történet, erre készül a 83 néni Budapesten

Mindenki próbára teheti magát, hogy mennyire közelíti meg a profi sprinterek szintjét!

A Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj szervezőbizottsága ugyanis idén is megrendezi a hagyományos, amatőröknek szóló 100 méteres futóversenyét, a Mennyi futsz százon?-t. A selejtezőket június 29-én, 18:00 órakor tartják a Margitszigeti Atlétikai Centrum vadonatúj rekortán pályáján, a verseny döntőit pedig július 6-án, kedden a Gyulai István Memorialon, a sztáratléták viadalán rendezik.

Az amatőr és haladó, férfi és női kategóriákat felvonultató, 100 méteres amatőr sprintverseny idén ünnepli 10. születésnapját, így a tavaly, a pandémia miatt elmaradó esemény idén igazán különlegesnek ígérkezik. A Mennyit futsz százon? verseny minden 10. életévét betöltött magyar állampolgár számára nyitott. Klubigazolással, versenyengedéllyel rendelkező atléták jelentkezését is elfogadják a haladó kategóriában. A 14 év alattiak – klubigazolástól függetlenül – automatikusan az amatőr kategóriába kerülnek.

 

„A Mennyit futsz százon? tökéletes lehetőség arra, hogy bárki kipróbálja, milyen egy profi atlétikai verseny hangulata, élménye és izgalma. Kicsik és nagyok egyaránt azért küzdenek, hogy 100 méteren legyőzzék saját határaikat. A döntőbe jutók számára pedig biztosan felejthetetlen élmény lesz a világ egyik legmagasabban rangsorolt nemzetközi atlétikai versenyén pályára lépni, ugyanazon a rekortánon, amelyen aznap világcsúcstartó futók teszik meg ugyanezt” – véli Deutsch Péter, a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj szervezőbizottságának elnöke.

 

Az, hogy a Mennyit futsz százon? mindenki számára nyitott, a 83 éves Lóki Tamásné példája bizonyítja.

„Ebben az évben nagyon nagy volt a meleg, így keveset tudtam edzeni, de a körülmények tökéletesek, így nem esett nehezemre lefutni a távot, ráadásul, így 83 évesen meg is vagyok elégedve a 21.68-as idővel” – mesélte a 2019-ben már sokadik alkalommal rajthoz álló hobbisprinter.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!