Könnyes dráma Milák riválisánál, ostorcsapás végzett az álmával

Hosszú Katinka német úszótársa autóbalesetet szenvedett az olimpiai kvalifikáció előtt. Milák riválisa sérülten is vállalta a fontos versenyt, de...

Egy autóbaleset miatt dugába dőltek Ramon Klenz álmai. A 22 éves német úszó – az ISL-versenyeken Hosszú Katinka Iron-csapatának tagja – nyaksérülése ellenére megpróbálta ugyan az olimpiai kvalifikációt, de ez nem sikerült neki. Pedig nagy álma volt a tokiói részvétel, hiszen a nagyszülei, az édesanyja és a nagybátyja is olimpikon volt.

Ramon Klenz sérülten 34 századdal maradt le a tokiói olimpiáról (Fotó: AFP)

Klenz az aranyesélyes magyar világcsúcstartó, Milák Kristóf fő számában, 200 méteres pillangóúszásban a legjobb. Korábban megdöntötte a háromszoros olimpiai bajnok legenda, Michael Gross 32 évig érvényes német rekordját is. Most azonban drámai körülmények között nem jutott ki Tokióba. Két nappal a kvalifikációs verseny előtt, Berlinben vétlenül karambolozott, és úgynevezett ostorcsapás-sérülést (traumás nyaki gerinc szindróma) szenvedett a nyakában.

„Nagyon érzem a nyakamat”

- panaszolta a sportoló, de hősiesen így is megpróbált a szintidőn belül úszni.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Ramon Klenz (@ramon_klenz) által megosztott bejegyzés

Balszerencséjére az is nehezítette a dolgát, hogy a sok hiányzó miatt teljesen egyedül úszott a futamában, így nem volt riválisa és viszonyítási pontja. Végül 34 századmásodperccel lemaradt a kvótáról. Ezt a jelenlévők közül többen megkönnyezték.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!