Kiderült, mehetnek-e majd meccsre a gyerekek

Meccsre járás 18 év alattiaknak? Őket nem oltják, így a belépéshez szükséges védettségi igazolványuk sincs. Gulyás Gergely tiszta vizet öntött a pohárba.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón elmondta, csak azoknak kell majd védettségi igazolvánnyal rendelkezniük például a sportesemények látogatásához, akik a hatályos szabályok szerint olthatók – emelte ki a Nemzeti Sport. Azaz a 18 éven aluliak az igazolvány nélkül is részt vehetnek majd például a labdarúgó Európa-bajnokság budapesti mérkőzésein.

Az Eb-meccsekre is vihetik a szülők a gyerekeket a Puskás Arénába
Fotó: MTI

Gulyás Gergely korábban arról beszélt, hogy a tervek szerint azok a szurkolók lehetnek majd jelen a nyári Európa-bajnokság hazai rendezésű mérkőzésein, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek (oltást kaptak, vagy igazoltan átestek a fertőzésen).

 

A szóban forgó téma 1:04:10-nél kezdődik:

A Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön az Index kérdésére válaszolva úgy fogalmazott, „az oltottság csak azon kérhető számon, akinek erre lehetősége van” - olvasható a Nemzeti Sportban.

Ez azt jelenti, hogy a 18 éven aluliak védettségi igazolvány nélkül is látogathatják majd a sporteseményeket, így akár a Puskás Aréna lelátóján is ott lehetnek a budapesti Eb-mérkőzéseken.

Mint ismert, a terv szerint júniusra minden 18 év feletti, regisztrált magyar állampolgárt beoltanak.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!