Vegyes érzésekkel küzd a Dárdai család

Hiányzik nekik a Magyarországra igazolt Palkó, de a szerettei a legnagyobb szurkolói. Az édesanya kicsit szomorú, de...

Huszonegy év után repült ki a berlini családi fészekből Dárdai Palkó. A Vidihez igazolt tehetséges focista távolléte furcsa érzés a szüleinek és az öccseinek, de annál nagyobb az örömük, hogy megtalálta a számítását a felnőtt futballban.

A szülők Palkóra bízták a döntést
Fotó: Twitter/herthabsc

Dárdai Pál és felesége, Mónika immár huszonnégy éve Berlinben élnek. Ott született mindhárom fiuk: az immár 21 éves Palkó, majd Márton (18) – mindketten bemutatkoztak apjuk egykori Bundesliga-csapatában, a Herthában – és Bence (14). Most azonban megfogyatkozott a családi fészek, kirepült a legidősebb fiú: Dárdai Palkó a holland és osztrák ajánlatai ellenére 2025-ig a magyar NB I-ben második Mol Fehérvárhoz igazolt, ahol a fejlődése érdekében állandó játéklehetőséget akar kiharcolni, és akár a közelgő U21-es Európa-bajnokságon is szerepelhet.

Palkó (fehér mezben) már a Vidi edzőmeccsein bizonyít
Fotó: molfehervarfc.hu

Az óhazába szerződéséről a fiú mondta ki a döntő szót, de ezt megelőzően természetesen a „családi tanács” is mérlegelte a lehetőségeket. Nem csoda, hiszen kevés focistaszülő bír akkor rálátással a sportra, mint Dárdaiék (az édesapa játékosként és edzőként, sőt szövetségi kapitányként is sikeres, az édesanya profi kézilabdázó volt, a testvérek a Hertha nagy tehetségei közé tartoznak).

„Furcsa érzés, amikor a legidősebb fiú hirtelen nincs már a közvetlen közelünkben. Ez azért kis szomorúság”

– idézte Dárdai Mónikát a berlini BZ.

Ahogy a nagypapa tanította

Dárdai Pál a Nemzeti Sportnak elárulta: habár ő jobb ötletnek tartotta volna Hollandiát, Palkóra bízták a döntést. A családfőt is erre nevelte a korábbi pécsi futballista és edző, idősb Dárdai Pál. „Édesapám azt tanította nekem, hogy mindig azt csináljam és ott, amit szeretek és ahol jól érzem magam. Ezt mindig be is tartottam az élet minden területén. (…) Ugyanerre nevelem a gyerekeimet, és ha Palkó a Vidiben szeretne futballozni, akkor örömmel veszem ezt tudomásul” – idézte Dárdai Pált a Vidi honlapja.

 

Palkó hiányát persze emészthetőbbé teszi mindannyiuk öröme, hogy a Vidinél egyenesbe jött a labdarúgó-pályafutása. Ebben elsőszülött fia óriási segítségére volt Dárdai Pál.

„Kemény munka volt, amíg sikerült mindent tető alá hoznunk”

– mondta a Hertha korábbi vezetőedzője, jelenlegi U16-os trénere, célozva a rengeteg tennivalóra az ország- és csapatváltáshoz szükséges koronavírustesztektől a tárgyalásokon át a szerződésbontásig és -kötésig. Szabadnapokat vett ki a berlini akadémián, maga fuvarozta fiát Székesfehérvárra, és segített a tárgyalásokban is. Palkónak pedig a klubhonlap szerint azt tanácsolta: ha valamilyen szinten teher is lehet a Dárdai név, dolgozzon meg keményen a sikerért, „neki kell a legbüdösebbnek, legizzadtabbnak lennie minden edzés végére”.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!