Nyolc aranyat is nyerhetünk Tokióban

A vizes sportokat uralhatja a magyar csapat az olimpián. A szakértők újra elkészítették és frissítették a korábbi eredmények alapján az olimpiai tippeket, ezek alapján nyolc aranyérmet jósolnak nekünk.

Egy amerikai oldal nyolc magyar aranyérmet vár a tokiói olimpián. Az aktuális formák és eredmények alapján frissítik az aktuális esélyeseket, ezek alapján Magyarország előkelő helyen áll a virtuális éremtáblázaton. Nyolc arannyal, öt ezüsttel és három bronzzal a tizedik helyre lehetünk jók: csakis sport- és gazdasági nagyhatalmak előznek meg minket, valamint Hollandia.

Tokió készen áll 2021-re
Fotó: AFP

Öt arany a medencéből

Ahogy az lenni szokott, ismét az úszóktól várják a legjobb magyar szereplést. Hosszú Katinka ezúttal is jó lehet két aranyéremre, két kedvenc számában, 200 és 400 méter vegyesen diadalmaskodhat. Rajta kívül a legutóbbi világbajnokság két aranyérmese esélyes: a jóslatok szerint a 200 pillangót uralhatjuk, a férfiaknál Milák Kristóf, a hölgyeknél Kapás Boglárka.

Hosszú Katinka
Fotó: ISL/Mike Lewis

A férfi pólósok legutóbb Európa-bajnokságot nyertek Budapesten, óriási eredmény lenne, ha hoznák a nekik jósolt aranyérmet.

Alulértékelt kajakosok

A kajak az utóbbi évtizedekben rendszeresen pozitívan befolyásolta a magyar mérleget az olimpiákon. Ehhez képest most “csak” két aranyéat jósolnak nekünk. A női kajak négyes 500 méter számának toronymagas esélyesei vagyunk, de szerintünk nem lenne meglepetés egyesben és párosban is a legfényesebb érem. Férfi egyes 1000 méteren a jóslat szerint Kopasz Bálint nyerhet.

Végre csúcsra ér egy Lőrincz-fiú?

A birkózó Lőrincz-testvérek eddig nem voltak szerencsések az olimpiákon. Tamás Londonban finálét veszített, Viktor bronzmeccsét Rióban pedig a bíró “csalta el”. Most Tamás lehet az esélyesebb, a 2019-ben világbajnoki címet szerző sportoló 77 kilogrammban lehet esélyes. Azért az öccsét sem kell leírni, Viktornak is van esélye bármilyen színű éremre.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!