Meglepő dolog derült ki Szoboszlairól: ugrott neki a Liverpool elleni BL-rangadó?

A szombatra tervezett bemutatkozása helyett hetekre kidőlt az RB Leipzig új magyar sztárja.

Combközelítő izmának sérülése miatt Szoboszlai Dominik mégsem mutatkozhat be szombaton új klubjában, a német labdarúgó-bajnokságban második RB Leipzigben. A 20 éves magyar tehetséget a lipcsei klub kedden mutatta be hivatalos sajtótájékoztatón, amelyen kiderült: már Salzburgban is hosszabb ideje fájdalomcsillapítók segítségével játszott.

Fotó: YouTube

„Nem tudom pontosan, de hosszabb ideje fájdalomcsillapítóval játszottam. De előre tekintek, a lehető leggyorsabban vissza akarok térni a pályára és belerülni a lipcsei kezdőcsapatba. (...) A célom, hogy minél előbb újra elkezdhessem az edzéseket, hogy ne csak nyolcvan-kilencven, hanem inkább száztíz százalékot tudjak nyújtani”

- mondta a legdrágább magyar futballista, aki december 17-én 20 millió euróért (7,2 milliárd forint) szerződött a tavalyi BL-elődöntőshöz.

Sok más szempont mellett éppen a Bajnokok Ligája-szereplés miatt is választotta a kérői közül az RB Leipziget, de most kérdésessé vált, mikor játszhat Dominik a kedvenc sorozatában. Gulácsi Péterék ugyanis a nyolcaddöntőben február 16-án fogadják a 2019-es BL-győztes Liverpoolt, az angliai visszavágót pedig március 10-én rendezik. Ha minden jól megy, Szoboszlai február közepén vagy végén állhat újra edzésbe, de mire utoléri magát és újoncként beverekszi magát a német élcsapatba, újabb hetekbe kerülhet.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!