Megindító film készült Michael Schumacherről: elkeseredtek az F1-legenda rajongói

Közbeszólt a koronavírus-járvány. Már dobozban vannak a soha nem látott privát felvételek és Schumi szeretteinek megszólalásai.

Már második éve csúszik a Schumacher-film bemutatása. A Forma-1-ben hétszeres világbajnok Michael Schumacherről szóló nagyszabású dokumentumfilmmel hasonló a helyzet, mint az új James Bond-filmmel (Nincs idő meghalni): újra elhalasztották a premierjét.

Michael Schumacher 2012-ben, a Mercedes pilótájaként
Fotó: AFP

A jó hír, hogy a mű több mint kétéves munka végén, többszöri átdolgozás után teljesen elkészült. A rossz, hogy egyelőre dobozban marad, és senki sem tudja, mikor nézhetjük meg.

„A koronavírus-járvány nagyon megnehezítette a helyzetet. Ezért jelenleg nem tudunk határidőt mondani, kérjük a rajongók türelmét”

- nyilatkozta a készítők részéről Vanessa Nöcker rendező-producer.

A hozzátartozók által először nyilvánosságra bocsátott magánfelvételeket, a családtagok és barátok szívszorító megszólalásait tartalmazó Schumacher-film bemutatóját eredetileg 2019. december 5-ére tervezték. Azóta már több mint egy év eltelt, de csak most lett olyan a mű, hogy arra a legenda családja is áldását adta – tudta meg a Berliner Kurier.

„A film Michael egyedülálló karrierjét hivatott ábrázolni, de egyben számos nézőpontból bemutatja az összetett embert. Az ellentmondást nem tűrő, merész Forma-1-pilótát, az ambiciózus sportolót, az egyedülálló technikai érzékkel bíró kitűnő szerelőt, a megbízható csapatembert és a szerető családapát”

- sorolta a német lapnak Sabine Kehm, Schumi korábbi sajtófőnöke majd menedzsere, aki jelenleg a család kommunikációs ügyeit tartja kézben.

A garantáltan megindító filmben megszólal többek között a 2013-as síbalesete óta ápolásra szoruló Schumacher felesége, Corinna, édesapja, Rolf, valamint két gyermeke, Gina-Maria és az első F1-szezonjára készülő Mick is.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!