Erre a két válogatottra nagyon büszkék a Fradinál

Nem véletlen, hogy az egész nemzet legfontosabb csapatsportága a vízilabda.

2004 óta mind a női, mind a férfi vízilabda-válogatott képviseli a magyar színeket a nyári olimpiákon. Ez Tokióban sem lesz másképp, sőt a lányok meg is nyerték a selejtezőtornájukat Triesztben.

Mindkét csapatba adott játékosokat a Ferencváros, így okkal lehet büszke Nyíri Zoltán, a klub ügyvezető alelnöke, aki egyben a pólószövetség elnökségi tagja is.

„Óriási dolog, hogy 2004 óta mind a férfi, mind a női válogatott egyszerre ott lehet az olimpián. Egyedülálló teljesítményről van szó, és úgy gondolom, túlzás nélkül állíthatom, hogy ezzel a teljesítménnyel az egész nemzet egyik legfontosabb csapatsportágáról beszélhetünk. A labdarúgás után talán a legmagasabb polcra kell helyezni a magyar vízilabdát.” – nyilatkozta az FTC honlapjának Nyíri.

Nyíri kiemelte, a válogatott stábok mellett a klubok is kiválóan dolgoztak, sokat tettek a szereplésért.

„Nagyon fontos kiemelni a klubokban végzett munkát. A Fradiban ebben is igyekszünk élen járni, de nem csak a Ferencvárosnál elvégzett munkáról beszélek itt, hanem minden olyan klubéról, ahonnan akár csak egy válogatott kerettag is érkezik a nemzeti csapatba. Ez egy közös siker, amire magam is nagyon büszke vagyok, és ezúton is gratulálok az összes klubnak, amelyik valamennyit is hozzátett ehhez a sikerhez.”

Az alelnökkel készült teljes interjút IDE KATTINTVA olvashatod el.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!