Suliszerelemről írt könyvet a Honvéd fociedzője

Kemény Kristóf nagy fába vágta a fejszéjét, de eddig sikeres.

Íróként is helytáll a Honvéd egyik fociedzője. Kemény Kristóf számára eddig sem volt ismeretlen az írás, sportújságíróskodott, sőt amikor a III. Kerületi TVE-ben futballozott, saját meccseiről is tudósított. Nem mellesleg ő jegyzi a Puskás Ferenc gyerekkorát bemutató mesekönyvsorozatot. Az edzőképzést az angol FA-nél végző fiatal tréner, nyártól a Budapest Honvéd FC második csapatánál dolgozik, 17-18 éves fiatalokkal foglalkozik. Nem véletlen tehát, hogy tinikről kezdte el írni regénysorozatát, a #suliLOVE-nak eddig két része jelent meg: a Bekavarás és az Elvadulás.

„Számomra az írás egyfajta terápia, amikor a napi munka után kikapcsol az agyam, olyankor teljesen más dimenzióba kerülök” – mondta Kemény Kristóf, akinek tinédzserkorú regényhősei is közel állnak a sporthoz, hiszen egy teniszező lány, és egy jégkorongozó fiú kapcsolatáról olvashatnak a fiatalok és a szüleik is.

„Érdekes, hogy mindkét korosztályból sok visszajelzés jön, a gyerekeknek és a felnőtteknek is tetszik a könyv: a számtalan kedves olvasói levél, és az elismerő szavak ezt bizonyítják. A szülőknek talán segítenek a sztorik, hogy a gyermekük fejével gondolkozzanak, megismerjék, min mennek keresztül a mai tinédzserek” – mondta az író, aki maga is egy 12 éves gyermek büszke édesapja. – „Az első két részben a gyerekek pont abban a korban vannak, amikor megismerik az első szerelmet, csalódást, jönnek a konfliktusok szülőkkel, tanárokkal.”

A könyv első két része idén októberben és novemberben jelent meg. A folytatás is garantált, jövő nyáron jön a harmadik kötet, a Szétcsúszás, 2021 karácsonyán pedig a negyedik epizód. Kemény Kristóf elmondása szerint a főhősök együtt cseperednek az olvasókkal, így jövőre már egy évvel idősebbek, tapasztaltabbak lesznek, amikor újabb fontos állomáshoz érkezik a történet: kezdődnek az izgalmas gimis évek!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!