Létrehozva: 2020.11.06.

Nagy László új szerepben, megvan a hazai rendezésű Eb hivatalos bora

2022-ben Magyarország és Szlovákia közösen rendezi meg a férfi kézilabda Európa-bajnokságot.

Bemutatkozott a Watch Games. See More. brand gasztronómiai élményeket és aktivitásokat magában foglaló programja, a Taste More. Nem is akárhogyan debütált: megnevezték azt a bort, amely nemcsak reprezentatív ajándékként szolgál majd a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság szervezésekor és az azt megelőző időszakban, hanem hamarosan forgalomba is kerül, így megvásárolható lesz a nagyközönség számára.

Miklós Csabi, móri borász 2020-as évjáratú chardonnay-je kerül a palackba. Az októberi szüreten ott volt Wossala Rozina, a Taste more. kampány nagykövete, valamint Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke is.

Wossala Rozina és Nagy László (Fotó: EHF EURO 2022)

Mint ismert, a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság szervezői összetett élményekben, programokban és közösségépítésben gondolkodnak a torna idejére és az azt megelőző időszak tekintetében is, ezt fogja össze a Watch Games. See More. kampány. Öt fő eleme van: Feel More. Taste More. Chill More. Spot More. Do More. – avagy széles körben elérhető, gasztronómiai, kulturális, rekreációs és szórakoztató élményeket, valamint környezetvédelmi programokat kínálnak a szurkolóknak és a sport iránt kevésbé érdeklődőknek is – a kézilabda mellé.

Nagy László (Fotó: EHF EURO 2022)

A Taste more. program célja, hogy a tradicionális és az újhullámos elemeket egyaránt felvonultató, igen gazdag magyar gasztronómiai kínálatot megismertesse az Európa-bajnokságra érkező nemzetközi és hazai közönséggel.

Az Európa-bajnokság hivatalos bora a chardonnay fajtából készül és a Watch Games. Taste more. nevet kapja. A szervezőbizottság képviselői és partnerei – így Wossala Rozina gasztronómiai szakértő és étterem-tulajdonos, a Taste more. kampány nagykövete, valamint Nagy László, az MKSZ alelnöke – jelen voltak Móron a 2020-as szüret alkalmával, azaz aktívan részt vettek a bor alapanyagának előkészítésében.

„Nem csupán az Európa-bajnokág két hetére fókuszálunk, hanem az addig elkövetkező időszakban is szeretnénk minél többet megmutatni Magyarországból”

– fogalmazott Bíró Szabolcs, az Európa-bajnokság szervezőbizottságának vezetője.

„A gasztronómia kiemelt területünk, szeretnénk közelebb hozni az egyre színesebb hazai kínálatot a hozzánk érkezőkhöz. A kampány fontos eleme a magyar borkultúra megismertetése is, és nagyon örülünk, hogy Miklós Csabi személyében lendületes partnerre leltünk. Ez az első co-branding együttműködésünk, amivel a nyilvánosság elé állunk. Úgy hiszem, már ez is mutatja, hogy a Watch Games. See More. szlogenünket milyen módon szeretnénk élettel és tartalommal megtölteni a következő másfél év során. Ígérem, hogy ezt hamarosan további, hasonlóan izgalmas bejelentések fogják követni.”

Miklós Csabi, a fiatal hazai borászgeneráció egyik képviselője, családi pincészetet működtetnek Móron. Így foglalta össze az Európa-bajnokság borával kapcsolatos gondolatait:

„A chardonnay, mint világfajta kifejezetten jól érzi magát a móri borvidéken és éppen ezért választottam ezt az Eb-bor fajtájának. Azok a sportrajongók, akik Magyarországra látogatnak, meglepődnek majd, hogy milyen izgalmas bort tud produkálni Móron ez a fajta. A szüret ideális időpontban, szeptember harmadik hetében, ideális érettségű szőlővel zajlott. Minden paraméter gyakorlatilag tökéletes, így dolgozzuk fel a szőlőt, s ezek után egy minimális fahordózást kap 400 liter, magyar tölgyben. A fahordó nagyon jól támasztja meg a tartalmas gyümölcsös bor ízérzetét és hosszú lecsengést biztosít. Javaslom meccs előtt, meccs közben és meccs után, minél nagyobb poharakból.”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes videó leplezi le Brüsszel hazugságát az oroszokról

ripost.hu

Krausz Gábor Mikes Annával közösen jelentette be a nagy hírt, erre vártak a rajongók

borsonline.hu

Kínos baki a TV2 forgatásán: Marics Peti olyat hibázott, hogy még a játékot is félbe kellett szakítani

mandiner.hu

Cseh Katka titka nem titok többé, lebukott a díszpinty

ripost.hu

„Mink mostanában így” - Vele osztja meg az ágyát Kárpáti Rebeka

magyarnemzet.hu

Oroszország egy jóval nagyobb háborúra készül + videó

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

travelo.hu

Megtalálták az okot, hogy miért haltak ki a maják! Vajon mi biztonságban vagyunk?

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OLDALVONAL

Kritikus hangok, Dárdaiéknál óriási változás fenyeget

OLDALVONAL

Gödörben a Fradi csatára, meddig tart a góltalanság?

OLDALVONAL

Gulácsi, vagy Dibusz? Király Gábor is megszólalt az országot izgató kérdésben

OLDALVONAL

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

OLDALVONAL

Szoboszlaiék Európa csúcsán; Kapás Bogit csalással előzték meg

OLDALVONAL

Óriási bulit csaptak a magyar lányok Ausztriában a feljutás után - Fotók

OLDALVONAL

Eddig bírta, feladta a küzdelmet a fiatal sportoló

OLDALVONAL

Marco Rossi: Szövetségi kapitány és klubedző egyszerre? Lehetséges!